‘Niet zeuren, we gaan naar Essen!’ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Niet zeuren, we gaan naar Essen!’

Volgens Klaus Middeldorf, directeur van de DVS (Deutscher Verband für Schweißen und verwandte Verfahren), moet de Duitse industrie ophouden met zeuren over de crisis. “De impact van de economische crisis hangt grotendeels af van hoe langer we er over blijven praten en schrijven, des te langer de crisis duurt.”

Dit zegt Middeldorf in een interview over de beurs Schweissen&Schneiden 2009 te Essen (D). Deze vakbeurs opent komende week op maandag 14 september de poorten tot en met zaterdag 19 september. Schweissen&Schneiden 2009, ook wel de Essen Welding Show genoemd, toont alle innovaties en technieken op het gebied van lassen, snijden, maar ook het verlijmen van materialen en het controleren hiervan.

Klaus Middeldorf DVS in het midden

Klaus Middeldorf van het DVS (midden) bekijkt samen met Jens Bleher van Trumpf (links) en Frank Thorwirth van de Messe Essen (rechts) een door een robot gelast onderdeel (foto: Messe Essen) 

 

In het middelpunt van het aanbod in de 18 beurshallen worden de nieuwste technologieën, apparaten, machines, materialen en installaties voor lassen én snijden getoond, maar ook een groot aantal verwante processen zoals lijmen, solderen, thermisch spuiten of warmtebehandelingen.

 

Veel exposanten 

Er is veel plaats ingericht voor volledig mechanische en automatische processen, industriële robots, CNC- en procesbesturingen, gegevensverwerking, testsystemen, CAD-CAM systemen, veiligheidssystemen, werkplaatsinrichtingen alsmede alles op het gebied van een veilige werkomgeving. Het aantal exposanten bedraagt meer dan 1000, in vergelijking met 2005 (toen 1010) en gezien de economische situatie, een positief aantal. De exposanten komen uit zo’n 40 verschillende landen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven