Ga naar hoofdinhoud

Nevat verwacht 9,3% groei in 2014

De leden van de Nevat verwachten dat de toeleveranciers aan de maakindustrie dit jaar een groei van 9,3% laten zien ten opzichte van het jaar 2013. Het jaar 2013 is door de toeleveranciers uit het Nevat netwerk afgesloten met een groei van 2,6% ten opzichte van 2012.

Nevat zet twee keer per jaar een conjunctuurenquête uit onder haar leden. De najaarsenquête is recent afgesloten. Meer dan honderd leden (hoofdzakelijk mkb-toeleverbedrijven uit de maakindustrie) gaven hun input. Uit de enquête komt naar voren dat de leden positief zijn over 2014. Ze verwachten maar liefst 9,3% in omzet te groeien ten opzichte van het jaar 2013.

 

Flexibiliteit

Vooral de Nevat Sectorgroep “System Suppliers” (SYS) lijkt het sterkst te groeien. De NEVAT Groep “Grootverspaners” (GVN) heeft een sterke groei achter de rug, die nu enigszins lijkt af te vlakken. Voorts geven de leden aan dat “flexibiliteit” op dit moment het belangrijkste thema is om te kunnen reageren op hectiek in de markt. Verder vinden de Nevat leden samenwerking in de keten en een verdere specialisatie belangrijke aandachtsgebieden. De beschikbaarheid van vakbekwaam personeel blijft ook nog steeds hoog op de prioriteitenlijst staan.

 

Sprankelend

2014 lijkt daarmee een sprankelend jaar te worden. Niet alleen door de groeicijfers die de leden verwachten, maar ook vanwege het feit dat Holland tot Partnerland is uitgeroepen door de Hannover Messe Industrie. Nevat neemt al 34 jaar deel aan deze beurs met een groot collectief. Theo Koster, directeur van NEVAT: “Ik beschouw het als mooi cadeau vanuit de Messe dat we tot Partnerland zijn uitgeroepen. Een unieke gelegenheid om de competenties van onze leden in Duitsland aan de rest van de wereld te tonen. Zeker nu de markt voor de maakindustrie wereldwijd aantrekt.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven