Negen machines bij Promas op Techni-Show • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Negen machines bij Promas op Techni-Show

Met maar liefst negen machines op een stand van pakweg 250 vierkante meter is Promas uit Maasbree een van de grotere deelnemers aan de Techni-Show 2014. Een verticaal bewerkingscentrum Hartford VMC-1270 – met een SK 40 hoofdspil – zal volgens directeur Richard Hermans ‘’met een stevige verspaningsdemonstratie veel mensen naar onze stand in hal 12 trekken’’.

Medio maart exposeert Promas o.a. de nieuwe Hedelius T7 zwenkkopmachine. Hedelius biedt deze machine aan met een X-bereik van 1600 mm, 2600 mm en 4200 mm. Tijdens de Techni-Show wordt de grootte 1600 mm  getoond met een geïntegreerde rondtafel. Ook presenteert Promas het combinatiebewerkingscentrum RS605K20. Dit is een machine met links een vast machinebed en rechts een draaizwenktafel voor vijfassig werk.

 

knie Promas Techni Show 2014 Utrecht

Voorbeeld van complex werk,  een knie-gewricht, gemaakt op een bewerkingscentrum van Willemin-Macodel (foto: Promas/Willemin-Macodel)

 

Willemin-Macodel 

Andere machinemerken op de stand van Promas zijn Willemin-Macodel, Reiden en Takang. Van Willemin-Macodel wordt een 508 MT bewerkingscentrum voor compleetbewerken getoond. De foto’s bij dit bericht zijn werkstukken gemaakt op een Willemin-Macodel. Op de beurs komt een iets vijfasser RX10 van Reiden. Takang is present op de beurs met een TNC540 teach-in draaibank met een Fagor besturing.

 

CMZ

Promas toont tijdens de Techni-Show 2014 ook twee draaimachines van CMZ: de tweeassige TL20M met aangedreven gereedschappen en de TC35Y die voorzien is van een extra Y-as. Het zijn beide machines met een Fanuc CNC-besturing. Ook bijzonder bij Promas is de koppeling tussen werkstukbeladingssysteem van Halter en een Akira Seiki RMV250RT bewerkingscentrum. Elders in dit nummer meer informatie over de Halter die bij een aantal exposanten op de beurs gedemonstreerd wordt.

 

In het komend nummer van Metaal Magazine meer informatie over de beursdeelname van Promas aan de Techni-Show 2014. Niet missen? Neem dan nu een abonnement en ontvang over pakweg een maand ons dikke voorbeschouwingsnummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven