Naar Industrie 4.0 voor plaatbewerkers • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Naar Industrie 4.0 voor plaatbewerkers

Lantek heeft software tools die plaatbewerkende bedrijven kunnen helpen in hun eerste stappen naar Industrie 4.0. Het gaat om MES Manager en MES Wos die inzicht geven in de verschillende stappen van het verwerken en bewerken van plaatwerk.

Het Lantek MES Manager manufacturing execution system biedt gebruikers de mogelijkheid om een stuklijst op te loaden van materialen die nodig zijn voor de betreffende serie (onderdelen, assemblage).

Voor nesting

Onderdelen worden gegroepeerd naar materiaaltype en dikte voor nesting in de Lantek Expert CAD/CAM-software. Op dat moment kunnen onderdelen vanuit andere taken of gereviseerde onderdelen ook nog toegevoegd worden aan de nest, om zo het gebruik van materiaal te optimaliseren.

Met Lantek MES Manager kunnen de opeenvolgende stappen die nodig zijn voor de productie van het onderdeel of de sub-assemblage, worden opgeslagen. Denk bijvoorbeeld aan lasersnijden, ponsen, buigen, assembleren en coaten.

Details taken en processen

Lantek MES Wos biedt operators de details over de verschillende opeenvolgende taken op hun touchscreen computer of tablet. Linkjes naar de machines houden begin- en eindtijden voor het snijden bij. Werknemers kunnen inloggen op taken en processen om de voortgang te volgen.

Linkjes terug naar Lantek MES Manager zorgen ervoor dat deze informatie in rapportvorm beschikbaar komt, zodat managers realtime exact kunnen zien waar in het productieproces de onderdelen zich bevinden.

Efficiency verbeteren

Met deze live informatie kunnen ondernemers de efficiency van de machines en het productieproces beoordelen en zo nodig verbeteren. Ook zorgt het ervoor dat onderdelen op tijd worden geleverd en dat vertragingen en kostenoverschrijdingen direct worden opgemerkt. Daarnaast is het een middel om klanten accurate informatie te verschaffen over de voorgang van hun opdrachten.

Voor bedrijven die al een ERP of orderverwerkingssysteem hebben, kunnen de data van en naar Lantek Mes Manager worden overgebracht. Het systeem kan echter ook worden uitgebreid met Integra software van Lantek voro extra functionaliteiten.

Traceerbaar en transparant

Met MES Manager en MES Wos worden de eerste stappen naar Industrie 4.0 makkelijker genomen, stelt Lantek. Het biedt papierloos traceerbaarheid en transparantie bij het produceren. Ook kunnen punten voor efficiencyverbetering makkelijker worden gevonden en getest. Bovendien is het een middel om klanten beter te informeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven