Vandaag laatste dag Metavak in Gorinchem • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vandaag laatste dag Metavak in Gorinchem

Kenmerkend voor de Metavak is de ‘full service formule’. ‘’Dit maak ons uniek’’, claimt de beursorganisatie. Het netwerken met collega’s en aanbieders in de metaal staat voorop (foto: Metavak)

Deze week is gedurende dinsdag 27/10, woensdag 28/10  en donderdag 29/10 de metaalvakbeurs Metavak in Gorinchem te bezoeken. Op onze site hebben we al een aantal berichten gepubliceerd over de Metavak. Deze zijn hier na te lezen.

Uiteraard hebben onze collega’s van Metaalnieuws weer een informatieve beurskrant gemaakt. Deze hebben we hieronder ingesloten. Het is zichtbaar dat de beursorganisatie van de Metavak, net zoals alle beursorganisatie, zoekende is om het vakpubliek veel beter te bedienen. Enerzijds omdat de concurrentie tussen metaalbeurzen moordend is. En anderzijds omdat de informatiebehoefte van de beursbezoekers verschuift. Zeker bij onze Oosterburen zie je een felle beursstrijd tussen Metav in Düsseldorf en AMB in Stuttgart. De Metav mikt ook op het Nederlandse publiek en komt daarmee direct in het vaarwater van de TechniShow in Utrecht. Tussen TechniShow en Metavak bestaat al jaren een spanning, maar je kunt stellen dat de beurs in Utrecht, kijk maar naar de vorige editie, voor volgend voorjaar weer een bijzonder goede uitgangspositie heeft. De Metavak in Hardenberg is intussen opgelost in de TIV. De Metavak in Gorinchem zoekt dit najaar naar een eigen plek na de EMO Milano 2015 en voor de Metav 2016 en TechniShow 2016.

Demonstraties

Een nieuwe onderdeel van de Metavak 2015 in Gorinchem is een live-demonstratie op het demoplein in de beurshal. Onder het motto ‘productive first part right’ wordt getoond hoe enkelstuks-werkstukken efficiënt kunnen worden verspaand op een CNC-draai- of –freesmachine. Met deze demonstratie wordt in elk geval ingespeeld op de verschuivende belangstelling van beursbezoekers. Immers, op beurzen staat al lang niet meer alleen de machine-hardware centraal, maar in toenemende mate zaken als procesbeheersing, smart industry en dergelijke.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven