Module voor voorspellen onderhoud • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Module voor voorspellen onderhoud

Igus komt met de nieuwe communicatiemodule icom.plus. Deze maakt predictive maintenance (voorspellend onderhoud) mogelijk. Voor een hogere IT-veiligheid kan de klant zelf beslissen hoe hij de verzamelde data van de sensors wil lezen en integreren. Van een offline versie voor restrictieve omgevingen tot het aansluiten van de waarden op de igus-server, of voor het automatisch bestellen van reserve-onderdelen.

Onder de naam isense levert igus diverse soorten intelligente sensoren die de conditie van igus-componenten monitoren, zoals kabels of kabelrupsen, draaikranslagers en lineaire glijlagers. Ze meten onder andere de slijtage tijdens gebruik en waarschuwen de gebruiker op tijd om reparatie of vervanging in te kunnen plannen.

Aangesloten op sensoren

Door te netwerken met de icom-communicatiemodule worden de data verzonden naar een intelligent systeem. De module kan worden aangesloten op alle specifieke sensoren van igus. Bijvoorbeeld op sensoren voor het meten van de slijtage van de schakels, of slijtagemeting van de pen/gat-verbinding van de kabelrupsen, maar ook op sensoren voor het detecteren van breek-, duw- en trekkrachten en voor kabelmonitoring.

Nadat de gemeten waarden van een sensor naar de icom-module zijn verzonden, moeten ze geïnterpreteerd worden, om juiste instructies te genereren. Tot nu toe was dit mogelijk via de igus-cloud verbinding.

Als gevolg van steeds belangrijker wordende IT-veiligheid vertrouwen steeds meer bedrijven echter op de ontwikkeling van hun eigen Scada-systemen. Daarom heeft igus haar dataconcentrator nu verbeterd naar icom.plus. De nieuwe module maakt het voor de klant mogelijk om flexibeler data te integreren. Dus op de manier die het best bij de apparatuur van de klant past.

Flexibele dataverbinding

De icom.plus is geprogrammeerd via online igus configuraties met initiële levensduuralgoritmen. De nieuwe communicatiemodule kan na online installatie zonder update functionaliteit, op klantverzoek offline worden bediend. In dit ‘semi-offline’ geval, tijdens de eerste ‘leerfase’ vereist het apparaat een tijdelijke en korte beveiligde IoT-toegang tot de igus-server om de berekeningsalgoritmen overeen te laten komen met het huidige bewegings- en omgevingsprofiel van de klanttoepassing.

In zeer restrictieve omgevingen kan de update ook vanaf het begin worden uitgevoerd, compleet offline, via een opslagmedium. Op deze manier kan de gebruiker de verbinding van de module en zijn data flexibel ontwerpen en een balans bereiken tussen maximaliseren van de runtime en IT-beveiliging.

Het bewegingsprofiel dat is vereist voor de berekening van het onderhoudsadvies wordt via het bussysteem van de machine direct uit het besturingssysteem gelezen.

Op dezelfde wijze wordt de informatie over het aantal dagen tot het volgende geadviseerde onderhoud en de vrij te bepalen waarschuwingsmeldingen over ongebruikelijke wijzigingen in de sensordata naar de PLC-besturing verzonden. De gebruikersinformatie wordt direct verstrekt via de systeemmonitor of via klantspecifieke Scada-systemen.

Levensduurverklaring

Met de online verbinding van icom.plus wordt de levensduurverklaring doorlopend gesynchroniseerd met de igus cloud, om maximale systeemruntimes met een minimaal foutrisico mogelijk te maken. De clouddata is gebaseerd op 10 miljard testcycli van kabelrupen en kabels, uitgevoerd in het eigen 3.800 m2 grote testlaboratorium.

Dankzij machine learning en artificial intelligence kan igus nauwkeurige informatie leveren over de duurzaamheid van de toegepaste oplossingen en daarmee de gebruiker vooraf informeren over een vereiste vervanging.

Meer info (animatie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven