Module Production Manager voor ProNest • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Module Production Manager voor ProNest

Hypertherm komt met de release van Production Manager, een optionele, webgebaseerde module voor de ProNest CAD/CAM-nestingsoftware. De fabrikant van industriële snijsystemen en software wil hiermee de productiviteit verbeteren, uptime maximaliseren en tijdige levering en materiaalgebruik bevorderen.

Production Manager integreert naadloos met Hypertherm’s Edge Connect-CNC. De module legt automatisch machinegegevens vast zonder dat er een operator aan te pas hoeft te komen. Daarbij worden productiegegevens in real time weergegeven zodat teamleden in de hele organisatie de status van werkopdrachten kunnen volgen, evenals het productieschema en lopende inventarisvereisten.

Extra opties voor Production Manager zijn onder andere: dashboardweergave, realtime informatie, flexibele interventie en externe toegang.

Dashboardweergave

De intuïtieve dashboardweergave biedt productiestatistieken en trends in één overzicht. Kleurgecoördineerde statusmeldingen helpen gebruikers om de informatie op het scherm snel te begrijpen.

En met behulp van de interactieve weergave kunnen gebruikers dieper zoeken voor aanvullende inzichten.

Realtime informatie

Realtime gegevens van de CNC-machine worden overgedragen naar Production Manager. Hierdoor kunnen gebruikers de voortgang van het werk volgen van ‘in afwachting’ tot ‘in productie’.

Ook is de daadwerkelijke tijd te zien die nodig was om het werk af te ronden. Dit maakt het makkelijker om vragen van klanten te beantwoorden en het productieschema in te schatten.

Flexibele interventie

De module maakt het ook mogelijk om bestellingen te annuleren of in de wacht te zetten om onderdelen toe te voegen of te verwijderen op basis van wijzigingen op het laatste moment.

Gebruikers kunnen machine-achterstanden bekijken en ervoor zorgen dat de werklast evenwijdig over de snijmachines wordt verspreid voor een optimaal productieschema.

Externe, beveiligde toegang

Via externe toegang kunnen gebruikers via een computer, mobiele telefoon of tablet eenvoudig altijd en overal toegang krijgen tot Production Manager. Dit zo lang ze de beschikking hebben over een beveiligd netwerk of een VPN-verbinding.

“Production Manager maakt een eind aan giswerk bij de dagelijkse activiteiten van een bedrijf door in real time iedereen te verbinden met dezelfde informatie. Dit stimuleert de samenhang en continuïteit van het bedrijf”, aldus Tom Stillwell, product marketingmanager voor Hypertherm-softwareproducten.

Hard- en software

De module is volgens hem ook een goed voorbeeld hoe de hardware-en softwareproducten van Hypertherm samenwerken om de klant een nieuw niveau van automatisering en efficiëntie te bieden.

“Dit wordt steeds belangrijker nu bedrijven meer digitaal gaan verkopen”, vertelt Stillwell. “Production Manager vergroot het bereik van ProNest in organisaties door interfaces te creëren met alle aspecten van het snijbedrijf, met inbegrip van sales, klantenservice, aankoop en management.”

Hogere productiviteit en winst

Hypertherm is fabrikant van onder andere industriële snijsystemen, CNC’s en software om afnemers een hogere productiviteit en winstgevendheid te bieden.

Het bedrijf werd in 1968 in New Hampshire opgericht en is voor 100% in handen van de medewerkers. Hypertherm heeft meer dan 1.800 werknemers, met activiteiten en partnervertegenwoordiging over de hele wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven