Mobiele robots voor materiaaltransport in dynamische omgevingen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mobiele robots voor materiaaltransport in dynamische omgevingen

Het LD-platform van mobiele robots is ideaal voor het transporteren van goederen in magazijnen, distributiecentra en productiefaciliteiten. (foto: Omron)

De mobiele robots van Omron van het LD-platform zijn ontwikkeld om 24/7 snel en betrouwbaar materialen te transporteren: ze kunnen zelfstandig navigeren, zelfs in de meest dynamische omgevingen.

Het LD-platform van mobiele robots is ideaal voor het transporteren van goederen in magazijnen, distributiecentra en productiefaciliteiten: De LD-robots hebben, afhankelijk van het model, een laadvermogen van maximaal 130 kg. In vergelijking met traditionele AGV’s kunnen de mobiele robots van Omron volledig zelfstandig navigeren op basis van de natuurlijke kenmerken van de faciliteit. Er zijn dus geen kostbare en tijdrovende aanpassingen van de infrastructuur nodig, er hoeven geen vloermagneten, tapes of laserbakens te worden aangebracht, zoals dat bij een klassieke implementatie van AGV’s wel gebeurt.
De indeling van de fabriek blijft flexibel, omdat de leveringspunten voor de mobiele robots eenvoudig kunnen worden aangepast. De mobiele robots van Omron zijn ook een aanvulling op traditionele automatisering zoals transportbanden en bieden een traceerbare verplaatsing van goederen.

Zelfstandig navigeren

De mobiele robots zijn uitgerust met de gepatenteerde Acuity-technologie en hebben daarmee een robuust systeem om zelfstandig te navigeren, zelfs als er constante bewegingen zijn van mensen, pallets, karretjes en heftrucks, en schappen die worden leeggehaald en weer gevuld. Ze hebben intelligentie aan boord om obstakels te ontwijken en het beste pad te kiezen om een taak uit te voeren. Deze intelligentie maakt ze ook veilig om ze als machines in te zetten die met mensen samenwerken. Een wagenpark bestaat uit maximaal 100 voertuigen en kan centraal worden beheerd door een wagenparkbeheerder. Deze beheerder kan communiceren met managementsoftware van het magazijn of de fabriek, zoals MES of WMS.

LD-kartransportrobot

Eén van de robots die wordt geïntroduceerd, is de LD-kartransportrobot, een geautomatiseerde oplossing voor material handling en ontwikkeld om karretjes te verplaatsen. De transportrobot is voorzien van een automatische koppeling en kan het karretje zodanig benaderen dat het automatisch wordt aangekoppeld. Hierdoor is de transportrobot een ideale oplossing voor de aanvoer voor assemblagelijnen of voor het afhandelen van e-commerce-bestellingen in een distributiecentrum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven