Mitsubishi Electric Robots bij Hiflex • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mitsubishi Electric Robots bij Hiflex

Programmeersoftware met 3D-CAD omgeving.

Hiflex gaat de Mitsubishi Electric Robots actief voeren en ondersteunen. Na een verzoek van Mitsubishi Electric begin dit jaar, hebben enkele Hiflex-medewerkers een training bij Mitsubishi in het Duitse Rattingen gevolgd. Ook deed Hiflex een marktverkenning naar grippers.

Conclusie van de marktverkenning is dat grippers van Schunk goed aansluiten bij het robotprogramma van Mitsubishi Electric. Afhankelijk van de wensen van de klant kan Hiflex samen met Schunk een advies uitbrengen. Dat meldt AT Aandrijftechniek.

Krachtig, snel en compact

Mitsubishi Electric biedt een groot aantal modellen en uitvoeringen waardoor er altijd een passende robot voor een taak kan worden geselecteerd. Het productspectrum omvat universeel inzetbare knikarmrobots met 6 assen en een draaglast van 2 kg tot 20 kg als ook de Scara-robots met 4 assen en een draaglast van 3 kg tot 70 kg voor montage- en palettiseertaken.

Ook zijn er precisierobots met een parallel-armstructuur voor zeer snelle microhandlingtaken met een draaglast van 1 kg tot 5 kg en voor plafondmontage flexibele, supersnelle Scara-robots.

Krachtige robots

De Melfa-FR-serie biedt oplossingen die de nieuwste productietechnologieën ondersteunen en een eenvoudiger aanpak voor een geavanceerde en flexibele productie mogelijk maken. Door de nieuwste intelligente functies kunnen nu taken worden uitgevoerd die in het kader van de automatisering tot nu toe niet konden worden volbracht, stelt het bedrijf.

Melfa SafePlus maakt ‘veilige coöpererende arbeidstoepassingen’ mogelijk, waarbij robots en medewerkers zelfs bij hoge snelheden en hoog vermogen van de robot met maximale veiligheid kunnen samenwerken.

De ‘integratiefuncties FA-IT’, waarover alle automatiseringsproducten van Mitsubishi Electric beschikken, bieden maximale capaciteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid en ondersteunen zodoende de nieuwste productietechnologieën.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven