Mikron partner in Orderfox.com • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mikron partner in Orderfox.com

Mikron Machining wordt nieuwe partner van Orderfox.com. Daarmee komen nieuwe metaalbewerkingsmachines van Zwitserse fabrikant beschikbaar voor bedrijven in het online CNC-platform. Mikron profiteert tevens van de samenwerking door digitaal in te kunnen kopen.

Met Orderfox.com worden aanbestedingsprocessen (binnenkomende en uit te besteden opdrachten) geautomatiseerd. Gebruikers kunnen digitaal CNC-orders plaatsen of zoeken.

Bij de productielocatie van Mikron in Rottweil benut de fabrikant Orderfox.com en aanverwante functies voor digitale inkoopprocessen.

‘Naar industrie 4.0’

“Met Orderfox.com hebben wij de ideale partner gevonden om onze inkoopprocessen te digitaliseren en een verdere stap richting Industrie 4.0 te zetten”, zegt Axel Warth, hoofd marketing & business development van Mikron Machining. “In de afgelopen weken hebben we al meerdere CNC-opdrachten via Orderfox.com aanbesteed en we waren daarbij zeer succesvol.”, vertelt hij.

Via Orderfox.com kunnen inkopers en CNC-leveranciers efficiënt en geautomatiseerd inkopen. Zo kunnen ze met enkele clicks eenvoudig nieuwe productiepartners vinden. Ook gebruiken ze deze digitale marktplaats om de bezettingsgraad van hun machinepark beter te benutten via onmiddellijk beschikbare prijsopgaven (RFQ’s) of om opdrachten uit te besteden.

“In de toekomst zullen we vaker gebruikmaken van Orderfox.com om onze inkoopprocessen te automatiseren,” legt Warth uit.

Mikron Machining

Mikron Machining uit het Zwitserse Agno, ontwikkelt specifieke, high-performance productiesystemen voor klanten om daarmee hoge-precisie metalen onderdelen te produceren, zoals turbobehuizingen en injectie-nozzles. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 7000 productiesystemen ontwikkeld en in bedrijf gesteld.

De nieuwe bewerkingsmachinemodule van Mikron met volledig integreerbare automatisering ‘Mikron 6×6’ (foto) is een van de oplossingen die binnen het digitale platform verkrijgbaar zijn.

Orderfox.com werkt ook al samen met fabrikanten als Yamazaki Mazak Deutschland GmbH, Index Traub, Chiron en Autodesk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven