Mikrocentrum met Flam3D in RapidPro • Metaal Magazine
Nieuws

Mikrocentrum met Flam3D in RapidPro

RapidPro wordt in 2019 door Mikrocentrum én Flam3D georganiseerd. Doel van de krachtenbundeling is om het evenement nog sterker te positioneren als ‘the place to be’ voor bedrijven die voordeel zouden kunnen halen uit 3D-printing.

Dat zeggen Mikrocentrum (onafhankelijke kennis- & netwerkorganisatie, gespecialiseerd in technische opleidingen, evenementen en het High Tech Platform) en Flam3D (het onafhankelijk non-profit platform voor alle Vlaamse en Nederlandse belanghebbenden die actief zijn in 3D-printing).

‘Competitief voordeel’

“3D-printing is een technologie die voor een competitief voordeel kan betekenen voor bedrijven in heel wat sectoren,” zegt Pieter Machtelinckx van Flam3D. “Van automotive en medische toepassingen tot machinebouw.”

“We beseffen dat we nog een hele weg voor de boeg hebben om aan al die bedrijven uit te leggen hoe ze het best de voordelen van 3D-printing kunnen inzetten”, vervolgt hij. “Elk bedrijf met visie zou dus minstens een kijkje moeten komen nemen,” vult Tom Wessels van Mikrocentrum aan.

Veldhoven is volgens hen de enige plek waar het volledige aanbod in 3D/AM tegelijkertijd te zien is. “RapidPro is dan ook de belangrijkste 3D-print/Additive manufacturing vakbeurs met congres van de Benelux.”

Samenwerking op 3 vlakken

Mikrocentrum organiseert de komende editie van RapidPro voor de negende maal. De twee 2 organisaties werken voor komend voorjaar samen op 3 vlakken.

Allereerst is er het contentprogramma op de beurs. “De krachten worden gebundeld om toonaangevende sprekers vast te leggen, en een mooi en relevant programma voor de bezoekers op te zetten.”

Daarnaast zullen leden van Flam3D via een speciale formule een plaatsje als standhouder op de beurs kunnen boeken. Meer dan 80 organisaties die in Nederland en Vlaanderen actief zijn op het gebied van 3D-printing zijn aangesloten bij Flam3D.

‘Vraag en aanbod samenbrengen’

“Al deze organisaties representeren zo goed als het hele 3D-ecosysteem: toeleveranciers, fabrikanten, serviceaanbieders, maakbedrijven die additieve of hybride fabricatie toepassen, scholen en onderzoeksinstellingen. Kennis zonder vraag heeft echter geen waarde, en door samen te werken kunnen we vraag en aanbod samenbrengen,” stelt Kris Binon, algemeen directeur van Flam3D.

Tenslotte zullen beide organisaties samenwerken om nog meer (relevante) aanwezigen uit de industrie op de beursvloer te krijgen. De vorige editie was op dat vlak een succes, geeft het persbericht aan, met meer dan 2.600 aanwezigen verspreid over twee dagen.

“We verwachten de komende editie minstens evenveel bezoekers, maar er is volgens ons zelfs nog ruimte voor groei. Een van de manieren omdat te bereiken is door samenwerking met complementaire organisaties zoals Flam3D,” besluit Wessels.

RapidPro 2019

RapidPro biedt als internationale vakbeurs met congres oplossingen voor alle fases van prototyping, productie en productontwikkeling. Hierbij komen diverse Additive Manufacturing-technieken (zowel voor polymeren als metalen) aan bod, maar ook technieken als CNC-frezen, gieten en vacuümvormen. Ook oplossingen als virtual prototyping, metrologie, kwaliteitswaarborging en software worden niet vergeten.

De beurs is volgens jaar op 13 en 14 maart 2019 in Veldhoven. Bezoekers kunnen de beurs gratis bezoeken na een voorregistratie op www.rapidpro.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven