Nieuws

MGF participeert in Enginia

Joris Engels ondertekent de participatie (foto Enginia).

Investeringsfonds MGF heeft een minderheidsbelang genomen in Enginia, samen met Enginia-mededirecteur Joris Engels. Enginia is al ruim 20 jaar automatiseerder van de maakindustrie. De Siemens-partner levert PLM-oplossingen als Teamcenter, Solid Edge en Mendix.

MGF en Enginia hadden al voor de Covid-19-crisis contact met elkaar over een strategisch plan voor 2020 – 2025. De directie, Paul Hörchner en Joris Engels, gaan samen met hun 45 medewerkers een belangrijke rol spelen in de verdere digitalisering van de maakindustrie.

De Covid-19-crisis heeft ook voor Enginia voor spannende tijden gezorgd. De visie bleef echter onveranderd en het geloof in de plannen onverminderd groot, stellen ze.

Enginia heeft doorgepakt

Samen met MGF en Engels heeft Enginia deze zomer doorgepakt. Gezamenlijk is de uitvoering van het strategisch plan gestart, een aandeelhouder is uitgekocht, het management is versterkt en de beoogde groeifinanciering is verkregen.

“Om door te kunnen groeien heeft het bedrijf een stevig fundament nodig”, zegt Paul Hörchner, directeur en eigenaar van Enginia. “. Hiervoor was een wisseling van aandeelhouders noodzakelijk, waarbij een behoefte aan eigen vermogen ontstond.”

‘Goede, gezonde basis’

“De coronacrisis maakt het moeilijker om bedrijven juist te waarderen”, reageert Stefan Damen, partner bij MGF. “Het inschatten van de impact op de toekomst en het adequaat verwerken van de onzekerheden is lastiger geworden.”

“In onze afweging voor de participatie telt de basis van een gezonde onderneming, een professioneel management en de juiste plannen. We zijn ervan overtuigd dat die goede basis er is bij Enginia.”

“We zijn op harmonieuze wijze samen met onze mede-aandeelhouders geslaagd om op een evenwichtige manier de effecten van corona in de transactie met Enginia te verwerken“, aldus Damen.

MGF: ‘natuurlijk partner voor MKB’

MGF investeert in kansrijke ondernemingen in het MKB die behoefte hebben aan risicodragend kapitaal voor een management buy-out of voor groei.

Eén van de drijfveren achter MGF is het waarborgen van de continuïteit van familiebedrijven. De Rabobank is de belangrijkste investeerder.

MGF participeert uitsluitend met een minderheidsbelang. Het fonds wil daarmee een natuurlijk partner zijn voor MKB-ondernemers, terwijl de ondernemer zelf de baas blijft.

Eerder participaties van MGF zijn onder meer Mat-Tech (hightech solderen) en MTA (producent mechatronische machines en systemen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven