‘Meten vergroot productiviteit’ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Meten vergroot productiviteit’

Verdere automatisering van productieprocessen vergroot de vraag naar software die informatie uit hardware gebruikt. Voor het MKB is dit vaak een nieuwe wereld, waarin Hexagon kan ondersteunen. Maar ook bij bedrijven die al bekend zijn met meten, valt volgens de producent van metrologie hard- en software nog veel winst te behalen.

Hexagon Manufacturing Intelligence wil de meetbare en zichtbare kwaliteit en productiviteit binnen de maakindustrie verbeteren. Het bedrijf stelt hier met de eigen producten naadloos op aan te sluiten.

Met de metrologie-producten brengt Hexagon fysieke productkenmerken uit de ‘echte’ wereld naar de digitale wereld. De softwareoplossingen van het bedrijf gebruiken de informatie afkomstig uit hardware-producten (zoals meetarmen, CMM’s en trackers) zodat bedrijven slimmer, kwalitatiever, nauwkeuriger en zonder fouten kunnen produceren.

‘Stappen maken’

Hier zijn volgens Hexagon nog stappen te maken voor kleine en middelgrote bedrijven, maar zeker ook voor bedrijven waar meten al gemeengoed geworden is. Ook bij hen stijgt de vraag naar benodigde meetcapaciteit namelijk. Zij denken in dat geval vaak aan het aanschaffen van nieuwe hardware. Toch is er dikwijls nog een andere optie. Zij kunnen namelijk ook de effectiviteit van hun meetcapaciteit in kaart brengen en vervolgens slimmer benutten, stelt Hexagon.

Overall Equipment Effectiveness (OEE) is de industriestandaard voor het meten van de productieproductiviteit. “De eerste stap voor het toepassen van OEE is het in kaart brengen van de bedrijfstijd van de hardware. Hierin ondersteunt metrologiesoftware PC-DMIS, met de laatste software ontwikkelingen, nog beter.”

Inzicht, kennis en analyse

Zo kan PC-DMIS de runtime van de machine eenvoudig inzichtelijk maken en exporteren waardoor inzicht en kennis ontstaat en vervolgens analyse kan plaatsvinden. Met PC-DMIS krijgt een bedrijf inzicht in de redenen voor stilstand in de productie, vertelt de specialist in metrologische en fabricage-oplossingen.

Door gebruik van de PC-DMIS software kunnen onnodige machine-stops voorkomen  worden en kan de productietijd worden verlengd. De PC-DMIS software is toe te passen op zowel bestaande als nieuwe machines. Zo kan relatief eenvoudig het uiterste uit bestaande Metrologie-hardware worden gehaald, besluit Hexagon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven