Metavak groeit door • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Metavak groeit door

Metavak ziet het aantal exposanten dit jaar oplopen naar 200; tientallen meer dan vorig jaar. De groei komt volgens de organisatie mede door de aantrekkende economie en het aangescherpte beursconcept. De vakbeurs voor de metaalbranche krijgt onder meer een Demoplein, een Plaatbewerkingsplein en een Lasplein.

De nadruk ligt verder op het blijven verhogen van de bezoekerskwaliteit, zodat exposanten vaker in contact komen met kwalitatief aantrekkelijke veelal beslissingsbevoegde bezoekers, meldt de organisatie.

Metavak werd vorig jaar door 9.279 bezoekers bezocht. De 2016-editie was gecombineerd met NIL Verbindingsweek en had een exposantenaantal van 230, waarvan 168 onder de Metavak-vlag. “Dat aantal wordt dit najaar flink overtroffen. De exposantenteller tikt de laatste weken behoorlijk door en gaat inmiddels richting de 200.”

“De groei van het aantal exposanten gaat gepaard met een grotere beursvloer ten opzichte van afgelopen jaar”, zegt organisator Daniëlle Wild. “We hebben in aanloop naar de beurs al twee keer de beursvloer moeten vergroten vanwege de toegenomen belangstelling. Door de groei zijn we nog beter in staat om de bezoeker een totaalplaatje van de metaalbranche aan te bieden.”

Demoplein en Plaatbewerkingsplein

De organisatie biedt in samenwerking met exposanten dit jaar twee interactieve pleinen aan: Demoplein en Plaatbewerkingsplein. Ook vormen een aantal exposanten op het gebied van verbindingstechnieken een Lasplein.

Bij het Demoplein, verzorgd door Style CNC, wordt aandacht geschonken aan verspanen en er zijn presentaties te zien van de nieuwste ontwikkelingen omtrent draaien en frezen. Het andere interactieve plein is Het Plaatbewerkingsplein. Hier neemt Pasterkamp Metal Sheet Solutions de invulling van het plein voor zijn rekening. Het bedrijf geeft bezoekers onder meer de mogelijkheid om de Sheet Metal Experience te ervaren.

Verbindingstechnieken

Volgend jaar wordt Metavak weer gecombineerd met NIL Verbindingsweek. Toch wordt ook dit jaar ruim aandacht geschonken aan verbindingstechnieken door middel van Het Lasplein. Meerdere exposanten laten op dit gedeelte van de beursvloer de laatste technologieën met betrekking tot verbindingstechnieken zien.

Openingstijden

De dertiende editie van Metavak wordt gehouden op 31 oktober, 1 en 2 november 2017, van 13 tot 21 uur in Evenementenhal Gorinchem. Aanbieders op het gebied van verspanende bewerkingsmachines, plaat- en buisbewerkingsmachines, reinigings- en oppervlaktebewerkingsmachines, machinegereedschappen, verbindingstechniek, industriële automatisering, industriële vloeistoffen, meet- en regeltechniek, CAD/CAM-software, 3D-printing, onderhoud en revisie, kennisinstituten en opleidingen maken onderdeel uit van het platform.

Meer info: www.metavak.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven