Ga naar hoofdinhoud

Metavak en Welding Week starten

Slim leren, slim verdienen en slim produceren. Dat zijn de thema’s van het kennisprogramma van Metavak en Welding Week. Deze vakbeurzen openen op 4, 5 en 6 oktober de deuren.

Metavak en Welding Week vinden dit jaar weer gelijktijdig in Gorinchem plaats. Die combinatie zorgt, volgens organisator Easyfairs Nederland, voor een totaalconcept voor de metaalbewerkende maakindustrie.

Op de beursvloer is dit onder andere merkbaar aan het brede scala aan deelnemers die producten en diensten laten zien om het werk te optimaliseren, van verspanen tot verbinden.

Zes segmenten

De deelnemers staan verdeeld over zes segmenten: Automatisering, Verspanen, Plaatbewerking, Reiniging, 3D-printen en Verbinden.

Bijzondere aandacht gaat in deze editie uit naar automatisering, met uitgebreide demonstratiestands van robots, cobots en de software en systemen die nodig zijn voor de implementatie ervan.

Kennisprogramma

Dagelijks is er een vrij toegankelijk kennisprogramma die antwoord wil geven op de uitdagingen van vandaag en morgen. Smitzh, hoofdkennispartner, verzorgt tijdens Metavak drie dagen lang een actueel kennisprogramma, samen met bedrijven als Koninklijke Metaalunie, FME en TNO.

Het kennisprogramma richt zich op smart industry-toepassingen. Sprekers gaan in op onderwerpen als ‘Nog beter in je vak met oZone?’, ‘De Top 5 noodzakelijke veranderingen voor een succesvol maakbedrijf’, ‘Praktisch aan de slag met Industy 4.0’ en ‘Lange zoek- en doorlooptijden? Het gemak van Tagging uitgelegd’.

Daarnaast organiseert Smitzh op 4 oktober samen met Metaalunie een directeurendiner en studentenarea. Hierbij wordt onder meer aandacht besteed aan een belangrijk probleem in de markt: het tekort aan geschoold technisch personeel.

Welding Week, powered by NIL

Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en beursorganisator Easyfairs werken ook deze editie samen om het event voor verbindingstechnieken lassen, lijmen en snijden te organiseren.

Naast hoofdkennispartner van het vrij toegankelijke kennisprogramma met lezingen door professionals uit het veld, zal NIL wederom het NIL|BIL Lassymposium organiseren. Dit jaar op het volledig vernieuwde congrescentrum van Evenrementenhal Gorinchem, Next Level.

Het lassymposium vindt plaats op 4 en 5 oktober en wordt georganiseerd door het NIL samen met het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL). Verdeeld over twee dagen zijn er vier sessies en een docentenbijeenkomst met meer dan 20 lezingen voor iedereen in de metaalbewerkende industrie. 

Meer informatie en aanmelden

Registreer nu met code 2504 op Metavak of Welding Week. De registratiecode is meerdere keren te gebruiken, zodat ook collega’s voor een bezoek geregistreerd kunnen worden. Eén registratie geeft toegang tot beide vakbeurzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven