Metalen cases in vier dagen klaar • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Metalen cases in vier dagen klaar

Bas op ten Berg voor de Metal X bij Spark: “Door behuizingen 3D te printen in plaats van te frezen, verkorten we de doorlooptijd tot minder dan een week.”

BotBerg uit ‘s-Hertogenbosch maakt voor het ontwikkelen en produceren van elektronica prototypes gebruik van de Metal X metaalprinter bij Spark Makers Zone. Bas op ten Berg vertelt in de nieuwe MTL Metaal Magazine over de reden van deze stap en wat dit hem brengt.

Eerder maakte het bedrijf voor behuizingen gebruik van freesdelen, maar lange levertijden beperkten hem in de ontwerpvrijheid.

Tijd en kosten

Het kostenaspect speelde ook mee, evenals de tijd die hij moest investeren in een duidelijke werkinstructie voor de CNC-operator.

“Door behuizingen 3D te printen in plaats van te frezen, verkorten we de doorlooptijd tot minder dan een week”, geeft Op ten Berg aan.

Talloze voordelen open innovatiewerkplaats

In MTL Metaal Magazine van maart vertelt hij wat deze stap hem verder brengt.

Ook is er aandacht voor Spark Makers Zone zelf (eveneens in ‘s-Hertogenbosch), het proces van 3D-metaalprinten en de talloze voordelen die zo’n laagdrempelige manier van werken en kennis opbouwen in deze open innovatiewerkplaats biedt.

Stimuleringsregeling

Toch komen er volgens creatief technoloog Peter van Putten nog te weinig mkb-bedrijven. In ’s-Hertogenbosch en de regio NoordOost Brabant kunnen ondernemers er via een speciale stimuleringsregeling gebruik van maken.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven