Ga naar hoofdinhoud

Metal Worker te zien tijdens TechniShow

De fotoserie Metal Worker zal ook te zien zijn tijdens de TechniShow in Jaarbeurs Utrecht. In deze serie heeft fotograaf Roderik van Nispen metaalbewerkers in uiteenlopende vakgebieden geportretteerd.

De afgelopen 2 jaar heeft Roderik van Nispen een serie portretten gemaakt van metaalbewerkers in Nederland. Een ontdekkingstocht door een sector die hij nagenoeg niet kende. 

Gegrepen door deze stoere en gepassioneerde sector wilde hij de mensen erachter een gezicht geven. Dit resulteerde in ruim 250 portretten waarin hij zowel de ambachtelijke als de hoog technologische innovaties zichtbaar maakt. 

Diversiteit

Van Nispen heeft de serie gemaakt om de diversiteit in metaalbewerking van grondstof tot eindproduct te laten zien.

“Zo breng ik de vakman of specialist achter het product in beeld, zonder franje en in zijn of haar werkomgeving: een edelsmid, wapensmid, schaatsenslijper, staalharder en CNC-frezer, maar ook een operator met robot.”

Waar beter?

Van Nispen brengt een ode aan de specialist. De fotoserie was eerder te zien in Rotterdam, tijdens het Rotterdam Photo Festival.

Met een plek tijdens de TechniShow hangt Metal Worker in een omgeving waar het hart van de metaalsector aanwezig zal zijn. “Waar beter past deze serie?”, zegt Van Nispen.

TechniShow en ESEF Maakindustrie worden in Jaarbeurs Utrecht gehouden van 30 augustus tot en met 2 september.

Lees ook:

Dossier TechniShow 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven