Nieuws
Metaalcenter Driessen ontvangt de Smart Manufacturing Award 2021 en een cheque ter waarde van 5.000 euro (Foto: Sander van der Torren).

Metaalcenter Driessen heeft de Koninklijke Metaalunie Smart Manufacturing Award 2021 gewonnen. Bij het bedrijf uit Weert zit smart “volledig in het dna”, zegt juryvoorzitter Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland).

Het is volgens hem een “voorbeeld van een metaalbedrijf dat organisatorisch innoveert: een bevlogen eigenaar die vanuit een platte organisatie met een no-nonsense cultuur een bijzonder mooi bedrijf heeft opgebouwd”.

De jury noemt het bedrijf ook een voorbeeld voor de QRM-gedachte. “Het proces is de rode draad door het hele bedrijf en daar wordt elke dag aan gewerkt om dit langs alle kanten te optimaliseren”, geeft Vonhof aan.

Metaalcenter Driessen is toeleverancier, gespecialiseerd in enkelstuks en kleine series, in staal, rvs en aluminium. Zowel eenmalige producten als repeterend, ook bij seriegrootte 1. Dit met een zeer korte doorlooptijd. Slim werken staat voorop, in combinatie met motivatie en innovatie.

‘Goed georganiseerd’

Dit mkb-metaalbedrijf heeft zich volgens de jury op excellente wijze onderscheiden omdat het bedrijf hypermodern en tot in detail goed georganiseerd is.

“Er is echte aandacht voor foutloos en slim werken. Dit alles enerzijds gebaseerd op een digitaal platform dat in het volledige proces tot in de puntjes regelt. Anderzijds staat de organisatie als een huis waarbij mens, samenwerking en milieu centraal staan. Men is volledig paperless en alle gebruikte middelen, zelfs sluitingen en stickers kunnen hergebruikt worden. “

‘Durft keuzes te maken’

De ondernemer durft het echt aan om met zijn mensen keuzes te maken, kwetsbaarheid te tonen en slaagt erin om naast het eigen bedrijf zelfs klanten en leveranciers te inspireren voor de beste samenwerking in de keten, stelt de jury. “In een woord: Indrukwekkend.”

Metaalcenter Driessen ontving de Award uit handen van juryvoorzitter Vonhof (links). Metaalunievoorzitter Fried Kaanen (rechts) overhandigde het winnende bedrijf een cheque ter waarde van 5.000 euro en een voucher Bedrijfscoaching.

De uitreiking van de Award vond dit jaar plaats als digitaal event vanuit een speciale studio in het pand van Metaalunie in Nieuwegein.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven