Metaal Magazine lanceert MTL Live • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Metaal Magazine lanceert MTL Live

Vaktitel Metaal Magazine houdt op donderdag 29 april 2021 in samenwerking met partners MTL Live. Thema van dit online kennisevent is: Verspanen nu en in de toekomst. Hoe kunt u zich als verspanend bedrijf in deze tijd onderscheiden van anderen? Waar liggen nieuwe kansen? Experts en collega-ondernemers bieden tijdens dit event verdieping en delen praktische ervaringen ter inspiratie.

Het gratis online kennisevent gaat in op diverse aspecten van modern verspanen.

Gevolgen voor machinepark

De Ridder deelt als partner in een van de sessies de trend en de gevolgen voor het machinepark en bijbehorende applicatievragen en -diensten. “Wat moeten uw verspanende machines kunnen en wat moeten uw mensen kennen om klaar te zijn voor de toekomst in verspanen en wat kan Industrie 4.0 hier aan bijdragen?”

Spiluren maximaliseren

Partner ECI Software Solutions gaat in op Efficiënter produceren binnen de verspaning. “Hoe maximaliseert u het aantal spiluren en plant u mensen, materialen en gereedschappen zo efficiënt mogelijk? Mogelijk is uw proces nog conventioneel en inefficiënt op bepaalde vlakken en bent u benieuwd hoe u uw processen kunt optimaliseren.” Verder ECI tijdens de sessie de digitale transformatie van productiebedrijven. “Wat zijn de voordelen van ERP-software specifiek gericht op de bedrijfsprocessen van een verspaner?”

Duurzame revolutie

‘De revolutie in metaalbewerking’, is de titel van de sessie van partner Total Nederland. Er wordt ingegaan op de laatste technologie op het gebied van sustainability, namelijk TOTAL FOLIA: Een koelsmeermiddel op basis van biopolymeren en 100% vrij van olie. Het bedrijf geeft aan wat de voordelen ervan zijn, waarom het beter is voor de gezondheid en het milieu, dat het bovendien zorgt voor minder verbruik en voor een langere levensduur van gereedschappen.

(Meer)waarde

Bij partner Troostwijk draait alles om waarde. “Waarde van de machines en het materiaal dat we veilen voor onze opdrachtgevers, maar ook de meerwaarde die wij kunnen bieden als verkoopkanaal. We willen de aanwezigen een kijkje in de keuken van ons veilinghuis geven en daarbij uiteenzetten wat wij zien gebeuren in de markt van de metaalbewerking. Hoe ziet deze markt er uit? Waarin zien wij waarde? Wanneer is veilen een goede oplossing? Hoe helpen wij mee aan automatisering en sustainability?”

Inspiratie bieden

Tijdens parallelsessies zullen sprekers van onder meer Tauron Community, Kusters Goumans, ING en Koninklijke Metaalunie (Teqnow) ieder een aspect van het thema belichten.

Edward Voncken, CEO van KMWE en mede-initiatiefnemer BIC (brainport industries campus) in Eindhoven zal onder meer spreken over het belang van Industrie 4.0.

MTL Live wil ondernemers in de verspaning op donderdagmiddag 29 april inspiratie bieden om klaar te zijn voor de toekomst. En ook om het verschil te kunnen maken; in sustainable werken, efficiënter produceren, meerwaarde benutten, e-commerce en flexibiliteit naar klanten toe.

Meer info: 

Bekijk het programma

Meld u direct (gratis) aan

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven