Metaal Magazine 5: Ongevallen minimaliseren • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Metaal Magazine 5: Ongevallen minimaliseren

In Metaal Magazine nummer 5, verschijndatum 29 mei a.s., staat een artikel dat duidelijk maakt welke aanpak Corus Tubes in Maastricht hanteert om letsel in de fabriek te voorkomen: het ‘risicokaartje’. Metaal Magazine zag met eigen ogen hoe een buizenfabriek veilig kan werken.

Wohlenberg in Hannover (D) nodigde Metaal Magazine uit om een giga- draaibank te komen aanschouwen. Deze vierbanengigant gaat meterslange turbine-assen nabewerken in China. In Metaal Magazine nr. 5 zijn een beschrijving en foto’s van deze machine opgenomen.

 

Rijva heeft voor het eerst een mechanische pers uit China geïmporteerd en deze verkocht aan LBG in Ulft. De machine is opmerkelijk: een open frame met twee excenter-assen.

 

Spiraalkegeltandwielen frezen

Tijdens de onlangs gehouden huisshow van Hermle die Metaal Magazine bezocht was een opvallende rol weggelegd voor het C 50 U dynamic-bewerkingscentrum. Deze vijfassige machine kan efficiënt ingezet worden voor het frezen van spiraalkegeltandwielen. In de eigen productie heeft Hermle een C 50 U dynamic in een flexibele bewerkingscel opgenomen samen met een Kuka-robot die een capaciteit heeft voor een werkstukmassa van 1000 kg (foto bij intro).

 

Lunac 2+-coating

WMV behaalde begin 2008 een doorbraak met de Lunac 2+-coating; een coatinglijn die eind 2008 in gebruik werd genomen voor grote producten. Door deze combinatie kan WMV als industriële bekleder nu ook voor bijvoorbeeld de hydraulische industrie een grote rol gaan spelen als coatingleverancier.

 

Het Ultra-Low CO2 Steelmaking (Ulcos)-programma werkt vier belangrijke alternatieven uit voor het huidige hoogovenproces. Eén daarvan is de cycloontechnologie die door Corus IJmuiden eind vorige eeuw werd ontwikkeld.

 

Brandbrief Nevat

Met name toeleveranciers lijken het zwaar te verduren te hebben door de gevolgen van de kredietcrisis; dat blijkt uit een recente brandbrief van Nevat. Op zoek naar creatieve oplossingen om de crisis te bezweren. Een artikel in MM nr. 5 geeft een aantal meningen uit de branche.

 

Een goed gereedschapsbeheer spaart geld en ontzorgt. Dat is in ieder geval de ervaring van Combimac in Emmen. Daar staat een Tool-O-Mat-gereedschapsuitgifte- en -beheersysteem van WNT. Resultaat: altijd de juiste gereedschappen voorhanden zonder voorraadkosten plus fors lagere gereedschapskosten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven