Nieuws

Messer combineert drie processen

Op de beurs Schweissen und Schneiden 2009 in Essen (D) toonde Messer Cutting Systems onder meer de Multitherm portaalsnijmachine. Deze combineert drie processen in één: plasma-, autogeen- en lasersnijden.

De Messer MultiTherm machine werd getoond zonder behuizing, maar als de fiberlaser zijn werk gaat doen, moet deze machine van een lichtdichte behuizing voorzien zijn. Wel konden er demo’s gegeven worden met het autogeen- en plasmasnijden. De Fiberlaser heeft een vermogen van 2,4 kW.

 

De MultiTherm is modulair opgebouwd en aan de klantwens aan te passen. Nauwkeurige lasersnijberwerkingen kunnen gecombineerd worden met plasma- of autogeenbewerkingen. Qua positionering beschikt de machine over dynamische eigenschappen.

 

Messer MultiThermDe combinatie van drie snijprocessen in één maakt van een MultiTherm een universeel inzetbare snijmachine (foto: Paul Quaedvlieg). Klik hier voor meer foto’s van Schweissen & Schneiden 2009

 

Messer toonde tevens een verderontwikkelde fiberlaser snijsysteem onder de naam Fiberblade. Deze machine beschikt over een 1,2 kW resonator en glasfibertechnieken. Met een efficiëntie van 30% is dit systeem drie keer zo efficiënt als een conventionele CO2 laser. Deze Fiberblade kan plaat (4 m bij 2 m) snijden met een dikte van tussen de 1 mm en de 12 mm.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven