Meijer Metal vervangt 3 kantbanken • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Meijer Metal vervangt 3 kantbanken

Meijer Metal in het Friese Sint Jacobiparochie heeft kortgeleden 3 nieuwe E-Brake Ultra kantbanken van SafanDarley aangeschaft, als vervanging van 3 oude kantbanken. “We kwamen qua capaciteiten tonnage tekort”, verklaart productiemanager Reinder Hoekstra de fikse investering.

“We hebben bij meerdere partijen ons eisen-en wensenpakket voor de drie nieuwe kantbanken neergelegd”, vertelt Hoekstra. ,,Uit het oogpunt van Quick Response Manufacturing en duurzaamheid passen de SafanDarley E-Brakes daar het beste bij.”

‘Duurzaam en stil’

“Bovendien”, vervolgt hij, “is de elektrische aandrijving niet alleen duurzaam, maar ook stil. Daarnaast is SafanDarley een Nederlands bedrijf dat qua karakter aansluit bij Meijer. Als je vragen hebt, bel je gewoon en krijg je meteen goed en deskundig advies.”

De specialist in plaat-en buisbewerking en SafanDarley hebben al een langdurige samenwerking. In de loodsen van Meijer staan nu onder meer 10 SafanDarley-machines: diverse EHP-kantpersen en E-Brakes, waaronder de 3 nieuwe E-Brake Ultra’s.

Hoekstra vertelt: “Met deze elektrisch aangedreven kantbanken kunnen we nog sneller een kwalitatief hoogwaardig product maken.” Ook de zeer gebruiksvriendelijke besturing maakt het volgens hem heel prettig werken met de nieuwe machines.”

Gebruiksvriendelijk

Behalve in de kantbanken is ook geïnvesteerd in de offline software Autopol GT van SafanDarley. Zo kunnen op een gangbare computer kantprogramma’s voor deze kantbanken worden geschreven. Door het werkstuk in 3D te visualiseren op de touchscreen van de kantbank wordt de kwaliteit nog beter geborgd.

“Het is een prachtig visueel programma dat precies aansluit bij hoe een zetter denkt. Op één scherm zien de jongens aan de bank precies wat er moet worden gemaakt. Dit werkt heel goed in de praktijk en is zeer gebruiksvriendelijk.”

De productiemanager verwacht daarmee een kwaliteitsslag te kunnen maken. “Je ziet het gereed product op het scherm compleet met alle details, waardoor je het product altijd in de juiste oriëntatie zet, met het juiste gereedschap. Voor ons geldt: kwaliteit gaat voor alles.”

Daarnaast is de leverbetrouwbaarheid erg belangrijk, stlet hij. “Nu kunnen we daarbij ook nog eens een kortere doorlooptijd realiseren. We zitten in een high-mix low-volume-markt, waarbij we de hoogwaardige producten met de juiste kwaliteit snel bij de klant willen kunnen afleveren. Met SafanDarley sluiten we precies aan bij wat de klant wil.”

Bijna 100 jaar

Meijer Metal viert over 2 jaar het 100-jarig bestaan. Het bedrijf is onderdeel van de Meijer Group. Bij Meijer Metal werken zo’n 130 mensen en bij Meijer Handling Solutions 50. Deze laatste tak produceert reachvorken voor heftrucks en ontwikkelt nieuwe producten voor logistieke toepassingen. Beide ondernemingen ondersteunen elkaar.

Het bedrijf is bezig Quick Response Manufacturing in te voeren, zodat de doorlooptijd van orders minimaal wordt. Die ontwikkeling is nog in volle gang.

Productiemanager Peter van Dijk en Hoekstra coachen de teams. Hoekstra: “We willen toe naar multifunctionele teams die een product helemaal afmaken, van begin tot eind. Daarom zijn we nu met de teams in gesprek om te kijken hoe we de fabriek het beste kunnen inrichten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven