Meetoplossingen op EuroMold • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Meetoplossingen op EuroMold

Hexagon Metrology laat op de EuroMold 2011 in Frankfurt in hal 8 een breed spectrum aan producten voor alle toepassingen in de industriële meettechniek zien, in het bijzonder voor gereedschap- en matrijzenbouw, design en productontwikkeling. De EuroMold 2011 begint vandaag en duurt tot en met vrijdag 2 december.

Met draagbare coördinaten meetmachines kan Hexagon Metrology sterke meetoplossingen voor componenten van iedere grootte aanbieden. De klanten profiteren van een enorme tijd- en kostenbesparing, doordat ze het meetsysteem gewoon meenemen. De nieuwe Romer meetarm beschikt als eerste meetarm over absolute encoders, die metingen duidelijk vereenvoudigen. Met deze technologie vervalt de bestaande bij alle meetarmen noodzakelijke initialisering van alle encoders – de gebruiker schakelt de meetmachine gewoon aan en begint met meten.

 

Hexagonmetrology op Euromold

Hexagon Metrology toont tevens de nieuwe generatie 3D-witlicht-meetsystemen van het merk Cognitens zien: Het handmatige meetsysteem Cognitens WLS400M en het geautomatiseerde meetsysteem Cognitens WLS400A maken gebruik van digitale Stereo-Vision-technologie voor het vastleggen van zeer precieze 3D-gegevens.

 

Nieuw is de Leica Absolute Tracker AT901. Dit is de kern van een draagbaar high-performance meetsysteem. Daarnaast toont Hexagon Metrology de 3d coördinaten meetmachine DEA Global Silver zien, die nog sneller en nauwkeuriger meet en nog eenvoudiger in gebruik is dan ooit tevoren. Het scanvermogen is in vergelijking met eerdere modellen met 35% verhoogd.

 

Daarnaast presenteert m&h Inprocess Messtechnik naast verschillende meettasters voor bewerkingsmachines ook de nieuwste versie van de 3D Form Inspect-software. Deze software is de beproefde meetoplossing voor de gereedschap- en matrijzenbouwindustrie, omdat men eenvoudig en snel regelgeometrieën en vormen aan alle kanten en met alle assen direct op de metaalbewerkingsmachine kan meten en protocolleren. Dat bespaart tijd en verhoogt de kwaliteit.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven