Ga naar hoofdinhoud

Meerderheid Matec voor Bharat Fritz Werner

Machinebouwer Bharat Fritz Werner (BFW) uit India heeft door overname van aandelen van de Böhm Groep een meerderheidsbelang verkregen in Matec Maschinenbau uit Köngen (D). Tijdens een persconferentie in het kader van de EMO Hannover 2011 werd duidelijk dat beide firma’s zelfstandig naast elkaar zullen blijven bestaan.

De vestigingplaats van Matec blijft Köngen (D). Ook zal Erich Unger, de oprichter van Matec in 1992, met een minderheidsbelang blijven functioneren als ‘Geschäftsführer. Gelet op het leveringsprogramma van frees- en bewerkingscentra vullen beide firma’s elkaar. BFW bouwt machine met een vaste kolom, terwijl Matec juist gespecialiseerd is in machine met een bewegende kolom. In ons land wordt Matec vertegenwoordigd door Limas uit Neer.

 

Erich width=

Erich Unger van Matec voor het bewerkingscentrum Matec-30 HVE tijdens de EMO Hannover 2011. Ook met een mindersheidsbelang blijft Unger actief voor Matec: ”Zo lang ik op mijn benen kan staan, zal ik iets doen met machinebouw” (foto: Reinold Tomberg)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven