Nieuws

Mazak start museum verspaning

Yamazaki Mazak opent in de herfst van 2019 (op de honderdste verjaardag van het bedrijf) een eigen historisch museum voor verspaningsmachines

Het nieuwe museum komt in de Japanse stad Minokamo, in de onlangs gerenoveerde ondergrondse fabriek van Yamazaki Mazak Optonics Corporation. Hier zitten momenteel de laserproductieactiviteiten van het bedrijf.

Interactief

Het interactieve museum biedt bezoekers de gelegenheid om bewerkingsmachines te zien, te leren kennen en aan te raken. Ook geeft het museum informatie over de geschiedenis van verspanende machines.

Het algemene doel van het museum is om de geschiedenis van de verspaning te vieren en de nieuwe generatie gebruikers te onderwijzen.

‘Moeder van alle machines’

Een bewerkingsmachine, ook wel de ‘moeder van alle machines’ genoemd, wordt gebruikt om een breed scala aan componenten te maken die overal in de industrie gebruikt worden; van de lucht- en ruimtevaart via de  automobielindustrie tot aan medische en energietoepassingen.

Het museum zal traditionele bewerkingsmachines in bedrijf tonen, evenals de vele producten die erop bewerkt en vervaardigd zijn, zoals een stoomtrein, auto’s en vliegtuigen.

Internet of Things

Ook wordt het museum uitgerust met een flexibel manufacturing systeem, om het geïntegreerde Internet of Things te tonen.

Dit zal bezoekers een beeld geven van de ontwikkeling van de machines; van de eerste draaibank met enkele as tot de modernste meerassige bewerkingscentra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven