Ga naar hoofdinhoud

Mazak opent eigen vestiging in Roemenië

Yamazaki Mazak opent zijn allereerste permanente vestiging in Roemenië. Deze stap is genomen als onderdeel van een reeks strategische investeringen in heel Europa. De fabrikant van CNC-bewerkingsmachines heeft de afgelopen 30 jaar gebruikgemaakt van een netwerk aan distributiepartners om een klantenbestand in Roemenië op te bouwen. Het eerste eigen Roemeense verkoopkantoor van Mazak komt op het Brasov Business Park in Transsylvanië.

Het Roemeense verkoopkantoor van Mazak maakt deel uit van een reeks belangrijke investeringen die de fabrikant recent in heel Europa heeft gedaan. Het volgt op de opening van nieuwe vestigingen in Denemarken, Zweden en Italië.

Groeimogelijkheden in Roemenië

De investering onderstreept het belang van Roemenië voor Mazak Europe, met belangrijke groeimogelijkheden in de sectoren lucht- en ruimtevaart, landbouw, bouw, mijnbouw en de automobiel- en de zware industrie.

De nieuwe vestiging, die naar verwachting op 8 juni officieel wordt geopend, zal in eerste instantie 8 nieuwe banen creëren naast het bestaande team van Mazak-ingenieurs voor bedrijfsontwikkeling, toepassingen en serviceondersteuning. De fabrikant rekent echter op een verdubbeling van het aantal banen in de komende 5 jaar.

Dynamisch productielandschap

“Het productielandschap in Roemenië is zeer dynamisch”, licht Dr. Gábor Feminger, Roemeens branchemanager bij Yamazaki Mazak Central Europe, toe. “En er zijn aanzienlijke groeimogelijkheden in een aantal verticale kernmarkten van Mazak.”

“De economische vooruitzichten voor het land zijn rooskleurig”, vervolgt hij. “De opening van Mazak’s eerste kantoor in Roemenië is een bewijs van het strategische belang van dit land voor onze Centraal-Europese activiteiten.

Succes voortbouwen

“Onze vertrouwde partner Mazarom heeft de voorbije drie decennia geholpen om in Roemenië een sterke voetafdruk te ontwikkelen, zowel op het vlak van toelevering als op het vlak van OEM”, zegt Feminger.

“We kijken er erg naar uit om op dit succes voort te bouwen en met hen samen te werken om Mazak in de toekomst te positioneren als de voorkeursleverancier van CNC-bewerkingsmachines voor de Roemeense productiegemeenschap.”

Debuut op Roemeense beurs

Om dit te onderstrepen, zal Mazak debuteren op Metal Show & Tib in Romexpo in Boekarest, van 11 tot 14 mei.

Daar wordt onder meer de CV5-500 laten zien. Dit 5-assig bewerkingscentrum heeft een tafel met een diameter van 500 mm.

Verder heeft de machine een brugconstructie met hoge stijfheid en een volledig ondersteunde draaitafel die in de Y-asrichting onder de brug door beweegt.

Dit zorgt voor nauwkeurige en compacte bewerkingsoplossing, die goed past in het diverse industriële landschap in Roemenië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven