Mazak Hyper Variaxis snel en mooi op EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mazak Hyper Variaxis snel en mooi op EMO

Mazak liet op de EMO Milano 2009 met de Hyper Variaxis 630 het toekomstige design zien van de Mazak machines. Hoogwaardige materialen, goede bereikbaarheid van het werkstuk en geïntegreerde spanenafvoer zijn enkele kenmerken van het nieuwe design dat Yamazaki Mazak wil gaan doorvoeren op alle machines.

Maar ook de techniek is flink aangepakt. Zo heeft de Mazak Hyper Variaxis lineaire motoren op de X-, Y- en Z-assen (bereik respectievelijk 630 mm bij 1100 mm bij 600 mm). In combinatie met torque motoren op de A- en C-as zorgt dit voor een snelle, nauwkeurige en stijve machine.

 

Compacte portaal

De X-, Y- en Z-as kunnen maximale ijlsnelheden halen van 80 m/min, de A-as gaat tot 50 omw/min en de C-as tot 120 omw/min. De hoge ijlsnelheden zijn mogelijk door een compacte portaalbouwwijze in combinatie met een korte spilneus.

 

Mazak Hyper Variaxis 630 op de EMO Milano 2009

Mazak introduceerde op de EMO Milano 2009 een nieuw design. Eerste machine is de Hyper Variaxis 630 (foto: Paul Quaedvlieg, meer foto’s van de EMO Milano 2009 in onze fotoplayer)

 

Standaard is de machine voorzien van een 18.000 toeren spindel met een vermogen van 35 kW, optioneel is een 30.000 toeren spindel leverbaar. Er is plaats voor 30 gereedschappen (BT40), optioneel uit te breiden tot 40, 80 of 120 stuks.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven