Matsuura verspaant lang, slank en chattervrij • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Matsuura verspaant lang, slank en chattervrij

De inzet toont de bewerkingsruimte van het nieuwe TCX-365 bewerkingscentrum waar het werkstuk wordt ondersteund door een bril

Vorig jaar november, tijdens een bezoek aan de Jimtof in Tokio (Japan), introduceerde Matsuura als wereldprimeur een TCX-365 horizontaal vijfassig bewerkingscentrum. Diezelfde week bezochten we tevens de productiefabrieken van Matsuura in het Japanse Fukui en Takefu, waar niets aan het toeval lijkt overgelaten: moderne gestructureerde machinebouw. Begin mei tijdens de Gipfeltreffen van Matsuura in Wiesbaden (D) zagen we bovendien verschillende machines in actie. Een verslag.

De TCX-365, het nieuwe vijfassige, horizontale bewerkingscentrum van Matsuura, is ontwikkeld voor de bewerking van lange delen met een kleine diameter. Volgens Matsuura kwamen er vanuit verschillende groeiende markten en industrieën vragen voor een oplossing om deze categorie van werkstukken te bewerken. Industrieën die om een oplossing vragen, zijn bijvoorbeeld de gereedschap-, de luchtvaart- en de energie-industrie voor de productie van onder andere lange gereedschappen en turbinebladen.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven