Matec met vijfassige 30 HVE naar EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Matec met vijfassige 30 HVE naar EMO

Tijdens de EMO Hannover 2011 zal machinebouwer Matec in hal 12 o.a. de nieuwe Matec-30 HVE exposeren. De Matec-30 HVE komt onderaan het programma van Matec en heeft een iets andere opbouw dan de bekende HV/K series. In een EMO-beurskrant van twaalf pagina’s vertelt Matec meer over deze machine en de beursdeelname.

Eind mei was dit jaar is de Matec-30 HVE voor het eerst gepresenteerd tijdens een open huis in Köngen (D).  De foto bij het intro toont de machine tijdens deze manifestatie. Kijk hier voor meer foto’s van het open huis. Meer informatie in de beurskrant van Matec die als bij dit bericht is bijgevoegd. In deze bijlage over meer over de Matec-40 HV die eveneens in Hannover getoond wordt. Matec kan deze machine met een SK50/HSK-A 100 opname, dus voor zware bewerkingen, leveren met een X tot 12 m.

 

pdf bestand  Beurskrant Matec EMO

 

Limas

In ons land wordt Matec vertegenwoordigd door Limas CNC-Machinery uit Neer. Onlangs tekende VDL-ETG met Limas een contract voor de levering van twee vijfassige Matec bewerkingscentra met automatisering. De machines hebben een werkbereik van 2000 mm x 1000  mm x 1100 mm (X-Y-Z). Op de plaats van de rondtafel bevindt zich een  opname voor voor pallets met de afmeting 800 mm x 800 mm en een maximale massa van 1500 kg. Elke machine heeft een palletlift en palletpool van negen pallets die vanaf de zijkant beladen worden. De machines zijn uitgerust met een HSK 100 spindel met 44 kW en 12000 omwentelingen per minuut. VDL heeft een een optie genomen voor twee verdere machines. Als deze optie gelicht wordt beschikt VDL-ETG over zeven Matec machines, te weten twee langbedmachines, één  grote portaalmachine en vier volledig geautomatisserde vijfassers.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven