Marvo neemt Star SR32-J in gebruik. • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Marvo neemt Star SR32-J in gebruik.

Om de productiecapaciteit en mogelijkheden te verhogen heeft Marvo Technologies te Tilburg onlangs een CNC-langdraaimachine van Star SR32-J in gebruik genomen. Zoals de typeaanduiding al doet vermoeden is de doorlaat 32 mm en daarmee meteen de grootste langdraaimachine die Marvo inzet.

De Star machine, van de nieuwste generatie, is voorzien van de nieuwe Fanuc 32i-B besturing die is gemonteerd op een zwenkbaar bedieningspaneel. Dit in tegenstelling tot  de voorgaande uitvoeringen van de SR32-J, waarbij  het paneel op een vaste positie gemonteerd was. Met behulp van de veertien aangedreven gereedschappen en de zeven CNC-assen zijn onafhankelijke bewerkingen op hoofd- en tegenspil uit te voeren. Zie ook de video hieronder:

 

 

Hogedruk-koeling

Net als steeds vaker voorkomt  op langdraaimachines, is deze machine ook  voorzien van een 150 bar hogedruk-eenheid voor de koelmiddel. In combinatie met de gereedschappen, die voorbereid zijn voor inwendige koelmiddeltoevoer, zijn nog betrouwbaardere productieprocessen en hogere standtijden te bereiken. In ons brengt Oude Reimer de machines van Star op de markt 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven