Ga naar hoofdinhoud

Management buy-out bij Tuwi

Tuwi-eigenaar Raymond van Turnhout draagt deze week de aandelen van zijn bedrijf en de dagelijkse leiding ervan over aan twee van zijn managers, Marco Mans en Jeroen Tadema. Mans en Tadema zijn beide al meer dan tien jaar verbonden aan het bedrijf in de functies van respectievelijk Commercieel en Financieel Directeur. Tuwi wisselt hiermee na 33 jaar van eigenaar. Van Turnhout blijft in de toekomst parttime actief voor het bedrijf als Commercieel Directeur Projecten.

Van Turnhout richtte samen met zijn broer in 1978 het bedrijf Tuwi op. Van een bescheiden winkeltje met een showroom van 12 vierkante meter is het bedrijf onder zijn leiding uitgegroeid tot één van de toonaangevende importeurs van machines voor plaatbewerking, buigen, boren en zagen, snij-technologie en automatiseringsprojecten.

 

Reden voor de overdracht is de wens van Van Turnhout om na een behoorlijk aantal tropenjaren wat meer vrije tijd te krijgen. In zijn nieuwe functie is hij twee tot drie dagen per week voor Tuwi beschikbaar en zal hij zich voornamelijk bezig houden met (de verkoop van en advisering over) snijtechnologie, platenwalsen en automatiseringsprojecten.

 

Tuwi showroom Winterswijk

Tuwi beschikt intussen over een showroom van 1450 vierkante meter en is actief in Nederland, België en Duitsland. Er werken 35 mensen in vaste dienst (foto: Paul Quaedvlieg)  

 

Van Turnhout: “Ik ben heel blij met deze overname, vooral omdat het hier om een management buy-out gaat. Marco Mans, Jeroen Tadema en ik werken al meer dan tien jaar samen en zij zijn natuurlijk mede verantwoordelijk voor het succes van Tuwi in die tijd. Beiden kennen het bedrijf door en door en op deze manier heb ik zeker gesteld dat Tuwi dezelfde stabiele onderneming blijft waar ontzettend goed wordt gelet op kwaliteit.”

 

Belang van klant centraal

Mans en Tadema: “Wij zijn natuurlijk hartstikke trots dat we deze kans krijgen. Tuwi is al jaren een bedrijf dat bij ons past, ons hele Tuwi-team staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Wij stellen het belang van de klant centraal, en voelen ons dan ook echt betrokken bij onze relaties. Er zullen niet direct wijzigingen in het beleid komen, als managementteam namen we de beslissingen en dat blijft gewoon zo. De vraag naar machines (na de recessie) is de laatste maanden weer sterk aangetrokken en daarom zoeken we zelfs drie extra commerciële mensen. Interessant om te melden is dat we nu ook complexe automatisering met robots kunnen aanbieden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven