Ga naar hoofdinhoud

MAG verspaant ijskoud op EMO

Machineleverancier MAG demonstreert tijdens de EMO Hannover met vier machines en een robotsysteem wat de mogelijkheden zijn van het stikstof-gekoeld verspanen. Een andere belangrijke noviteit is de E-Specht. Dit is een bewerkingscentrum zonder hydraulische aandrijvingen. Op de foto hiernaast een Specht bewerkingscentrum dat MAG op de beurs inzet voor het geïntegreerd honen.

De EMO Hannover 2011 is de eerste keer dat MAG ook de bewerkingsmogelijkheden zal laten zien van de onlangs overgenomen machinebouwer Forest Liné. Deze Franse machinefabrikant is gespecialiseerd in machine voor de aerosapce en gereedschapmakerijen en machines voor composieten.  Lees meer in het bijgevoegde persbericht van MAG:

 

pdf bestand  MAG_EMO-2011

 

Verspaning width =

Door de koeling met vloeibaar stikstof bij het verspanen van ‘moeilijke’ materialen komt er rijp op de gereedschaphouder en de snijplaten (foto’s: MAG)

 

Stikstof

Door gebruik te maken van vloeibare stikstof met een temperatuur van -196 graden celsius lukt het machineleverancier MAG om de verspaanbaarheid van moeilijk te verspanen metalen drastisch te verbeteren. Zeker in combinatie met een minimaalsmering. Denk aan het bewerken van metalen als titaan, nikkelegeringen, nodulair gietijzer en vermiculair gietijzer.  Vorig jaar tijdens de IMTS 2010 in Chicago (USA) is het stikstof-procédé ook gedemonstreerd. De video hieronder toont een voorbeeld van een verspaning gekoeld met stikstof. In ons land wordt MAG vertegenwoordigd door de Ridder uit Best.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven