Ga naar hoofdinhoud

Machines Spinner volledig ingekapseld en minder hoog

De bouw van de vijfassige U5-1530 bij Spinner in Sauerlach (foto's: Reinold Tomberg)

Bezoekers van de EMO Milano 2015 is het ongetwijfeld opgevallen: de nieuwste bewerkingscentra van machinebouwer Spinner zijn volledig ingekapseld, de hoogte is wat gereduceerd en de styling oogt eigentijds. Op uitnodiging van importeur Limas bezocht Metaal Magazine eind september, vlak voordat de machines op transport naar de beurs in Milaan gingen, de machinefabriek van Spinner in Sauerlach (D).

Spinner heeft na tien jaar de serie vijfassige machines behoorlijk vernieuwd. Intussen zijn er wereldwijd meer dan 1000 vijfassige Spinner bewerkingscentra verkocht, waarvan acht machines in ons land operationeel zijn. Ons vaderlands aandeel oogt in eerste instantie wat mager, maar dat valt wel mee: Limas uit Neer is pas sinds 2012 actief is als importeur voor Spinner. Naast de verbeterde vijfassers introduceert Spinner ook een volledig nieuwe drie-assige kruissledemachine. Bij de eerste kennismaking met de noviteiten van Spinner in Sauerlach (vlakbij München) valt op dat het compacte machines zijn: de vernieuwde vijfassers hebben een maximale hoogte van 2.850 mm. En een transporthoogte onder de 2,5 m. ‘’Dus onder de drie meter’’, stelt directeur Hans Blomen van Limas tevreden vast. Ook de geheel gesloten drie-asser blijft onder deze maat: maximale hoogte van 2,7 m. De laatst genoemde machine heeft een bereik van 1.150 mm x 620 mm x 600 mm (X x Y x Z). Meer informatie over deze machine in een kader bij dit artikel.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven