J&E-Machines brengt CoastOne kantpersen naar Benelux • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

J&E-Machines brengt CoastOne kantpersen naar Benelux

De productie van CoastOne is gestart door ex-medewerkers van Finn-Power (foto: CoastOne)

Een aantal ex Finn-Power medewerkers zijn in 2004 gestart met de productie van de CoastOne kantpersen in het Finse Seinajöki. De machines worden hoofdzakelijk in de Scandinavische landen, Duitsland en Noord-Amerika geleverd. Recent brengt de firma J&E-Machines uit Dordrecht de kantpersen van CoastOne ook in de Benelux op de markt.

De kantpersen van CoastOne kenmerken zich door het aandrijfsysteem van de bovenbalk. De bovenbalk wordt, afhankelijk van de lengte, aangedreven door één of meerdere kogelomloopspindels. De bovenbalkgeleiding links en rechts is een nauwkeurige lineaire geleiding. Omdat elke kogelomloopspindel apart wordt aangedreven en bestuurt, wordt het aandrijfsysteem ook gebruikt om de bovenbalk voor te buigen. Hierom heeft men bij CoastOne kantpersen geen apart bombeersysteem nodig. Andere eigenschappen van de kantpersen zijn volgens CoastOne een goede herhaalnauwkeurigheid  van de Y-as die +/- 0,002 mm bedraagt, een laag gemiddeld verbruik tussen de 1 kW en 3 kW en een universele bouwwijze waardoor componenten eenvoudig te verkrijgen zijn.

J&E-Machines

Raymond Leemreijze, 20 jaar werkzaam geweest als directeur van Finn-Power Benelux,  heeft besloten om na het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd nog een aantal jaren bij J&E-Machines te gaan werken. Hier is hij samen met Ed Snijders (eigenaar J&E-Machines) en Roel Snijders verantwoordelijk voor de introductie en verkoop van de CoastOne kantpersen in de Benelux. J&E-Machines is bekend met Finn-Power. Sinds jaar en dag is het bedrijf dealer van de Finn-Power slangenpersen en aanverwante machines. Verder vertegenwoordigt J&E het Duitse TransFluid, producent van buigmachines, in de Benelux.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven