MSE boekt omvangrijke smeedopdracht • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

MSE boekt omvangrijke smeedopdracht

Een grote ring gesmeed door OFAR S.P.A en Forgia di Bollate (foto's: M.S.E. Leerdam)

MSE Metal Service Europe uit Leerdam, vertegenwoordiger van diverse smederijen in Europa, heeft onlangs een omvangrijke opdracht geboekt voor de hydraulische industrie. Het Italiaanse smeed- en bewerkingsbedrijf OFAR S.P.A en Forgia di Bollate uit het Noord-Italiaanse Visano/Cannetto sull’oglio tekende voor de productie van deze opdracht.

Het gaat om achttien enorme cilinderbuizen en ringen. De buizen hebben een diameter van 675 mm en een lengte van 7.220 mm. De cilinders wegen elk 5 ton. Hierdoor zijn er in totaal zes vrachtwagens nodig om de gehele order, van de gesmede en bewerkte hydraulische cilinderbuizen en ringen, bij de Nederlandse klant te krijgen.“Ofschoon wij dit jaar 20 jaar bestaan en wij ook wel wat gewend zijn op het gebied van bijzondere afmetingen, is dit ook voor ons een opzienbarende opdracht”, aldus Ruud Jacobs, welke samen met zijn compagnon Dick Kruijs MSE Metal Service Europe in Leerdam runt.

Een grote cilinder met een diameter 675 mm en een lengte van 7220 mm. De cilinders wegen elk 5 ton
Een grote cilinder met een diameter van 675 mm en een lengte van 7220 mm. De cilinders wegen elk 5 ton

Nauwkeurig voorbewerkt

“Zeker qua grootte, maar ook qua nauwkeurigheid van de producten, de bemiddeling en de afhandeling van de benodigde certificaten, was dit een omvangrijke opdracht. De cilinders worden in Italië na het smeden voorbewerkt. De binnendiameter moet met een tolerantie van 0,05 mm worden uitgedraaid. Vervolgens worden, onder controle van OFAR’s inspectie, de delen gehoond afgeleverd en ook het gatenpatroon moet worden aangebracht. Daarnaast werden ook de naadloze ringen compleet bewerkt uitgeleverd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven