LVD zet Toolcell en softwaremodule centraal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

LVD zet Toolcell en softwaremodule centraal

Met Cadman-SDI van LVD kunnen CAD-files snel en eenvoudig geïmporteerd worden (foto's: LVD)

LVD presenteerde op de TechniShow 2016 de Toolcell 135/30 kantbank. Deze was voorzien van een geïntegreerde led-verlichting die de status van de machine weergeeft. Daarnaast introduceerde LVD een nieuwe softwaremodule binnen Cadman Suite, genaamd Cadman-SDI (Smart Drawing Importer).

Cadman Suite is het totaalpakket voor procesintegratie tussen de software en de plaatbewerkingsmachines van LVD, volledig in lijn met Industry 4.0.  Binnen Cadman Suite heeft LVD Cadman-SDI ontwikkeld, een module voor het importeren van tekeningen in een groot aantal verschillende formaten. Met Cadman-SDI kunnen CAD-files snel en eenvoudig geïmporteerd worden. Cadman-SDI ontvouwt en converteert de individuele stukken waarbij de 2D- en 3D-tekeningen met alle kostenparameters op het scherm worden weergegeven. De kostenparameters kunnen geëxporteerd worden om de kosten nauwkeurig te berekenen. De stukken worden automatisch in een OSM-formaat in de Cadman-databank opgeslagen zodat ze direct toegankelijk zijn voor alle andere producten uit Cadman Suite. Binnen Cadman-SDI kan het programma BricsCAD geopend worden. Met deze 3D-CAD sheet-metal-module kunnen tekeningen, indien nodig, aangepast of gecorrigeerd worden.

LVD Bricscad
Met Bricscad kunnen tekeningen, indien nodig, aangepast of gecorrigeerd worden

Toolcell

Het design van de ToolCell werd aangepast met geïntegreerde statusverlichting. De LED-verlichting geeft de operationele status van de machine aan, wat een efficiënter beheer van de werkplaats en een hogere doorloopsnelheid mogelijk maakt.  De ToolCell bewaart alle gereedschappen in de machine en voert automatisch de gereedschapswissels uit. LVD’s Easy-Form Lasersysteem controleert de plooihoek in real-time en stuurt deze bij waar nodig, o.a. op basis van materiaalvariaties en wijzigingen in de radius door de walsrichting. Zo garandeert deze technologie exacte hoeken en identieke werkstukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven