LVD opent nieuw XP Center • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

LVD opent nieuw XP Center

LVD-president en managing director Carl Dewulf (tweede van links) krijgt de felicitaties van de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois.

LVD heeft in het Belgische Gullegem het Experience Center officieel geopend. De Vlaamse minister-president Geert Bourgeois gaf het startsein met een druk op de knop. “Voor u staat een fiere LVD’er”, zei president en managing director Carl Dewulf. Hij verwelkomde eerst de klanten en pas daarna de andere gasten om aan te geven dat klanten van eminent belang zijn.

Het pand is in een jaar tijd omgevormd tot XP Center. Dat is volgens Dewulf gebeurd door intensief teamwork. Het pand wordt volgens hem gekarakteriseerd door 3 termen: bendig, polyvalent en esthetisch. Bendig is een West-Vlaams woord dat het best te omschrijven is als spaarzaam en ‘less is more’. De term polyvalent staat voor multifunctioneel, als dynamische omgeving met demonstraties van plaatbewerkingsmachines en software, maar ook voor opleidingen. Esthetisch is zichtbaar in het licht en ruimtelijk materiaalgebruik, veel open ruimten, glas en daglicht, een terras met een groenblijvende steeneik en een boomgaard.

Ontmoetingsplaats

Klanten en business partners uit de hele wereld kunnen in het XP Center zien waar LVD voor staat. Dewulf: “Het is een ontmoetingsplaats voor creativiteit en technologie met ruimte voor bijleren, ideeën uitwisselen, groeien, innoveren en dromen.”  Ook is er aandacht voor het erfgoed en de historie van het familiebedrijf.

Wim Serruys, director engineering LVD Company, ging in op Industrie 4.0 en het mogelijk vervolg: Industrie 4.1. Bij 4.0 zijn machines met elkaar verbonden, terwijl bij 4.1 machines elkaars werking begrijpen en een zelflerend, sturend systeem krijgen. “Eigenlijk is Industrie 4.0 een intranet, binnen een bedrijf, en moeten we toe naar 4.1, als internet voor onderlinge gegevensuitwisseling tussen bedrijven.”

Minister-president Bourgeois heeft een speciale band met LVD. Hij ging in de buurt op school en heeft bij LVD ooit vakantiewerk gedaan. Hij noemde LVD een symbool voor de industriële provincie West-Vlaanderen. “Vaak minder gekend, maar een ‘hidden champion’. Ondernemingen als deze zijn de basis voor onze welvaart. Die moeten we koesteren.”

Live te zien

In het XP Center staan diverse machines opgesteld voor lasersnijden, ponsen, plooien en integratietechnologie opgesteld, waaronder de Synchro-Form met adaptieve buigtechnologie, die eind vorig jaar tijdens de Euroblech is gepresenteerd. In het pand is geïntegreerde werking van de nieuwste generatie machines en productieprocessen live te zien, evenals de achterliggende automatisering, touchscreen technologie en software.

Het Experience Center is 2.500 m2 groot en zetelt naast de 40.000 m2 grote productiefaciliteit van het hoofdkantoor van LVD in Gullegem. De renovatie en uitbreiding van de voormalige demoruimte met behoud van de oorspronkelijke, historische buitengevel kostte in totaal 5 miljoen euro. LVD telt wereldwijd zo’n 1.250 werknemers. In de hoofdvestiging in Gullegem werken ruim 400 mensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven