Ga naar hoofdinhoud

LVD lanceert Phoenix fiberlaser

De Phoenix FL vult de fiberlaserkloof tussen de high-end Lynx en het Elektra instapmodel (foto's: LVD)

De Phoenix FL combineert kostenefficiënt en dynamisch lasersnijden met LVD’s automatiseringsopties voor lasers. Het compacte ontwerp heeft een gelast stalen frame dat vervorming door een hoge werksnelheid tegengaat en hierdoor de nauwkeurigheid van de machine verbetert.

In 2013 introduceerde LVD uit Gullegem (B) de Electra als snelle fiberlaser en vorig jaar kwam het instapmodel Lynx op de markt. Met de Phoenix vult LVD de kloof tussen de Lynx en de Elektra. De Phoenix FL wordt aangedreven door een krachtige fiberlaserbron die zorgt voor de snelle en nauwkeurige verwerking van verschillende plaatdiktes en materialen. De fiberlaser wordt gekenmerkt door een licht maar krachtig straaloverdrachtsysteem voor een dynamische verwerking. Met geïntegreerde automatische wisseltafels, waarbij de ene tafel wordt geladen terwijl op de andere tafel materialen worden gesneden, is de machinetijd optimaal te benutten. De tafelwissel duurt 30 s.

Touchscreensturing en interface

Dankzij de Touch-L touchscreensturing en gebruikersinterface, is de Phoenix FL eenvoudig te bedienen. Touch-L maakt gebruik van een 19” touchscreen en een grafische interface om de gebruiker efficiënt en moeiteloos door alle interacties tussen mens en machine te loodsen. De interface beschikt over een programmeer- en nestingmodule om tekeningen rechtstreeks in de besturing te importeren, de juiste snijtechnologie toe te passen en nestings te maken.

De Touch-L touchscreensturing en gebruikersinterface helpt de gebruiker bij het bedienen van de fiberlaser
De Touch-L touchscreensturing en gebruikersinterface helpt de gebruiker bij het bedienen van de fiberlaser

Optioneel

De Phoenix FL wordt optioneel aangeboden met een Compacte Toren (CT-L) of Flexibele Automatisering voor Lasers (FA-L) ontwikkeld door LVD. CT-L is een torenmagazijn met een geïntegreerde laad-/ ontlaadeenheid en voorzien van posities voor de opslag van ruwe platen en afgewerkte stukken. FA-L is een laad-/ontlaadsysteem dat onbewerkte en afgewerkte platen binnen 40 seconden verwisselt op de wisseltafel en voorziet in controle van de plaatdikte en automatische scheiding van het plaatmateriaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven