LVD introduceert snelle lasersnijautomatisering • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

LVD introduceert snelle lasersnijautomatisering

De nieuwe FA-L lasersnijautomatisering van LVD (foto: LVD)

LVD uit Gullegem (B) kondigt een automatisering aan voor de Electra en Sirius lasersnijmachines, gericht op flexibiliteit en snelheid. De Flexible Automation for Lasers (FA-L) kan platen van 1.000 mm x 1.000 mm tot 3.050 x 1.525 mm verwerken en is nu beschikbaar.

De FA-L is speciaal ontworpen om samen te werken met de steeds snellere en productievere lasersnijmachines. De FA-L ontlaadt de lasergesneden delen en legt de volgende plaat op de tafel binnen 40 s. Dit is mogelijk door een scheiding van de laad- en ontlaadinrichtingen, waardoor deze simultaan kunnen werken en de cyclus snel verloopt. Afhankelijk van de plaatgrootte worden alle of een aantal zuignappen automatisch geactiveerd. Andere kenmerken zijn de controle van de plaatdikte en automatische plaatscheiders, zodat slechts één plaat van de gewenste dikte wordt opgenomen.

Flexibiliteit

De FA-L van LVD kan volledig worden geïntegreerd in een bestaand plaatmagazijn. Met behulp van een optionele tweede laadpallet kan de fabrikant meer uit zijn nachtploeg halen, want dankzij deze extra laadpallet is productie mogelijk op twee verschillende plaattypes en/of -diktes. De optie “krasvrij ontladen” zorgt ervoor dat de gesneden stukken daadwerkelijk zonder krassen ontladen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven