LVD introduceert entry level fiberlasersnijsysteem • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

LVD introduceert entry level fiberlasersnijsysteem

Het Lynx fiberlasersnijsysteem van LVD kenmerkt zich door een gunstige aanschafprijs (foto: LVD)

LVD Company uit Gullegem (B) breidt haar aanbod lasersnijmachines uit met de Lynx FL, een kostenefficiënte lasersnijmachine die tijdens de CIMT in Beijing (China), van 20 tot 25 april 2015 wordt gelanceerd. Met het Lynx fiberlasersnijsysteem kunnen gebruikers tegen een gunstige aanschafprijs een uitgebreide reeks materialen en diktes bewerken.

Lynx wordt aangedreven door een efficiënte IPG-fiberlaserbron (2 kW), die zorgt voor de snelle en nauwkeurige verwerking van dunne platen in traditionele materialen zoals zacht staal, roestvast staal en aluminium, met als extra troef dat ook metalen zoals koper en messing efficiënt verwerkt kunnen worden. Het materiaal absorbeert de laserstraal met 1µm golflengte beter, waardoor de verwerkingssnelheid bij dunne plaat tot drie keer hoger is dan met een CO2-laserbron.

Automatische wisseltafels

De Lynx van LVD biedt naast een compact design ook geïntegreerde automatische wisseltafels, waarbij de ene tafel wordt geladen terwijl op de andere tafel materialen wordt gesneden. De tafelwissel duurt bovendien slechts 35 s. Lynx beschikt over een geïntegreerde Siemens IU CNC-sturing en –aandrijvingen en garandeert hiermee ook aan hoge snelheden een goede positioneer- en herhaalnauwkeurigheid.

Snijkop

De nieuwe Precitec “Light-Cutter” garandeert hoge snijsnelheden met een hoge snijkwaliteit. De snijkop beschikt over een temperatuur- en constante afstandscontrole en een crashbeveiligingssysteem. De cartridge van het beschermvenster is snel en eenvoudig te wisselen.

De geïntegreerde automatische wisseltafels van de Lynx zorgen voor een snelle en efficiënte productie (foto: LVD)
De geïntegreerde automatische wisseltafels van de Lynx zorgen voor een snelle en efficiënte productie (foto: LVD)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven