LVD buigt 75 mm op Pullmax ponsmachine • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

LVD buigt 75 mm op Pullmax ponsmachine

LVD heeft vorige week in Gullegem (D) gedemonstreerd wat de mogelijkheden zijn voor compleetbewerken op een Pullmax ponsmachine. Grensverleggend van de Pullmax is dat gebogen kan worden tot een hoogte van 75 mm met een buiglengte van 90 mm.

De genoemde 90 mm is tevens de maximale ponsdiameter van de Pullmax machines. Kubusachtige plaatdelen met een maximale hoogte van bijna 8 cm zijn dus maakbaar. Dit is het onderscheidende van de Pullmax ponsnibbelmachine. LVD kan deze plaatbewerkingstechnologie aanbieden in het kader van een operationele samenwerking met Pullmax.

 

De width =

De Pullmax 720 bij LVD in Gullegem, kijk hier voor meer foto’s van ons bezoek aan LVD (foto’s: Reinold Tomberg)

 

Zwenkbuigen

Het buigproces dat plaatsvindt op de Pullmax is zwenkbuigen. Kenmerkend is dat de te bewerken plaat vlak op de machine blijft liggen. Bij de buiging wordt een plaatdeel omhoog gebogen. Het ondergereedschap dat voor het buigen wordt ingezet heeft daarvoor een scharnierend asje met met een 90o-opening

 

In een komend nummer van Metaal Magazine in een artikel meer informatie over de Pullmax Series ponsmachines van LVD. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement op Metaal Magazine.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven