LVD breidt Phoenix fiberlaser-serie uit • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

LVD breidt Phoenix fiberlaser-serie uit

De 6020 is een nieuwe toevoeging aan de Phoenix serie fiberlasermachines (foto: LVD)

LVD Company uit Gullegem (B) breidt haar gamma fiberlasersnijmachines uit met de Phoenix FL 4020 en de Phoenix FL 6020, die platen van respectievelijk 4000 mm x 2000 mm en 6000 mm x 2000 mm kunnen verwerken. De allround Phoenix, beschikbaar in 3, 4 en 6 kW, snijdt nu ook grotere platen in gewone staalsoorten en non-ferromaterialen en in verschillende diktes.

De Phoenix is voorzien van een snijkop met gemotoriseerde regeling van de focuspositie en focusdiameter. LVD noemt dit ‘zoomfocus’. Om de productiviteit in elke materiaaldikte te garanderen, regelt de CNC automatisch focuspositie en diameter. Deze autonome controle samen met de snelle focusinstelling op het werkstuk, maken van de Phoenix flexibel.

Dynamisch

De Phoenix 4020 en 6020 modellen hebben aangepaste aandrijvingen om bij het verwerken van grote platen dezelfde dynamiek te bereiken als het 3015-model. De Phoenix FL haalt hoge snijsnelheden dankzij de straalkwaliteit en de hoge straalabsorptie van 1 micrometer golflengte. De gelaste stalen frameconstructie minimaliseert vervorming door hoge acceleratie en verzekert de machinenauwkeurigheid. De geïntegreerde sturing en aandrijvingen garanderen de beste herhaalnauwkeurigheid van geprogrammeerde contouren aan hoge werksnelheden.

Automatische wisseltafels

De Phoenix FL optimaliseert de nuttige werktijd met haar geïntegreerde automatische wisseltafels, waarbij de ene tafel wordt geladen terwijl op de andere materialen worden gesneden. De touchscreensturing Touch-L met intuïtieve bediening is gebruiksvriendelijk en begeleidt de gebruik doorheen alle instellingen. Touch-L beschikt ook over een programmeer- en nestingmodule om tekeningen rechtstreeks in de sturing te importeren, de juiste snijtechnologie toe te passen en nestings te maken.

Productieverhogende opties

Opties om de productiviteit te verhogen zijn een automatische nozzelwisselaar met tien stations en de Cadman-L programmeersoftware. Cadman-L beschikt naast de mogelijkheid om de snijvolgorde en  nestings te bepalen en het volledige snijpad te simuleren  over andere kenmerken die het programmeren vereenvoudigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven