LVD breidt aanbod elektrische afkantpersen uit • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

LVD breidt aanbod elektrische afkantpersen uit

De elektrische Dyna-Press-afkantpersen van LVD zijn geschikt voor het plooien van kleine werkstukken (foto: LVD)

LVD uit Gullegem (B) breidt haar gamma elektrische Dyna-Press-afkantpersen uit. De twee modellen van 24 ton hebben een hogere capaciteit en langere werklengte maar behouden de compacte en hanteerbare vormgeving van Dyna-Press.

Het Dyna-Press-gamma is geschikt voor het rendabel afkanten van kleine stukken. De elektrische, servogestuurde ram bereikt een hoge acceleratie en deceleratie, wat zorgt voor afkantsnelheden tot 25 mm/s bij lengtes tot 1.250 mm en 24 ton buigkracht. De koppeling van de ram en servomotoren wordt gerealiseerd door twee zware kogelomloopspindels. Dit zorgt ervoor dat de kracht en tonnage gelijkmatig over de werklengte wordt verdeeld.

Twee compacte modellen

De Dyna-Press 24/12 neemt in de werkplaats een oppervlakte van 1.140 mm x 1.760 mm in beslag en kan eenvoudig verplaatst worden met een standaard heftruck. De Dyna-Press 24/12 is uitgerust met twee CNC-gestuurde assen (X, R). Dyna-Press 24/12 Plus heeft bijkomend een Z1- en Z2-as. Voor beide modellen is een uitgebreide reeks boven- en ondergereedschappen beschikbaar. Dyna-Press 24/12 heeft een 12” touchscreen waarmee de operatoren eenvoudig individuele parameters kunnen aanpassen. Het 24/12 Plus model is uitgerust met Touch-B Lite-sturing: hiermee kan de operator 2D-tekeningen maken en simuleren op een 15” touchscreen. De Touch-B-sturing is bovendien compatibel met LVD’s offline Cadman-B software voor afkanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven