Low cost IoT-tracker • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Low cost IoT-tracker

Het Belgische Intersat komt met ‘My IoT-beacon’ op de Europese markt. Deze ‘snap and go’ draadloos werkende IoT-tracker is ontwikkeld voor het ‘tracken en tracen’ van waardevolle goederen (als opleggers en machines), voor optimalisatie van lucht- en grondmetingen, en voor het meten van statische omgevingsfactoren.

De IoT-beacon heeft ingebouwde sensoren en meet temperatuur, luchtvochtigheid, licht, druk en versnelling. Deze data worden via de LTE-communicatie en Cloud doorgegeven en kan realtime op het bestaande platform bekeken worden of na koppeling met business intelligence-systemen als CMS, WMS of ERP verder geanalyseerd en verwerkt worden, zonder dat extra randapparatuur of software nodig is.

Te combineren met alarm

De verzamelde data zijn te gebruiken voor kwaliteitscontroles, het voldoen aan SLA’s of voor het leveren van bewijzen achteraf. De parameters zijn te combineren met alarmeringen, al dan niet aangevuld met extra sensoren.

De batterijgevoede My IoT-beacon is beschikbaar in twee uitvoeringen, met en zonder zonnepaneel. Bij de zonnepaneel-uitvoering dient de batterijpack van 3,6 V uitsluitend als back up. Dit model kan 20 dagen achtereen zonder batterijen werken.

Toepassingen

In Amerika worden IoT-trackers al met succes toegepast, bijvoorbeeld bij aanhangers, opleggers, vorkliftheftrucks, tractoren, maar ook containers, mobiele WC’s, machines en andersoortige cabines.

Andere praktijkvoorbeelden zijn onder meer toepassingen in leidingen voor het meten van bijvoorbeeld drukopbouw/drukverlies in waterleidingen, alsmede in de wijnindustrie om de temperatuur en vochtigheid in wijngaarden te meten.

Sinds begin dit jaar is de My IoT-beacon uit voorraad leverbaar. Elke IoT-tracker heeft een LTESIM-kaart met bijbehorend abonnement en is timer- of motionbased instelbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven