Ga naar hoofdinhoud

Lotus F1 investeert in zes vijfassers

De Mikron HPM 450U van GF Machining Solutions voor de vijfassige bewerking van complexe onderdelen voor het Lotus F1 Team

Het F1 Team van Lotus investeert in zes vijfassige bewerkingscentra van GF Machining Solutions met geïntegreerde automatisering voor hogere productiviteit en prestaties. De zes Mikron HPM 450U freesmachines die zijn aangeschaft moderniseren de productie-installatie van het Britse Formule 1 team uit Enstone.

Met de uitbreiding van deze vijfassers kan het team nu werkstukken in één enkele opspanning bewerken, waardoor de productiviteit en de nauwkeurigheid omhoog gaat en de kosten per eenheid omlaag. Om de productie te standaardiseren moesten zowel de machines, de gereedschappen als de kleminrichtingen identiek zijn. Wanneer een machine door omstandigheden stil komt te staan, moet het bedrijf in staat zijn om snel en zonder lange insteltijden het werkstuk op een andere machine te kunnen bewerken.

Langdurige productie

De Mikron HPM 450U van GF Machining Solutions is een simultaan vijfassig bewerkingscentrum met compacte afmetingen. De Mikron’s zijn uitgerust met een direct aangedreven draai/zwenktafel en 30 kW sterke spindels voor een toerental tot 20.000 min-1. Een geïntegreerde palletwisselaar met plaats voor zeven pallets en een gereedschapwisselaar met 120 posities maken de machine flexibel en geschikt voor langdurige productie. De Mikron HPM 450U is geschikt voor de bewerking van een grote reeks materialen, zoals aluminium, staal, roestvast staal en superlegeringen.

Met name deze verscheidenheid komt goed van pas bij het Lotus F1 Team omdat er veel verschillende materialen worden gebruikt voor een Formule 1 auto
Met name deze verscheidenheid komt goed van pas bij het Lotus F1 Team omdat er veel verschillende materialen worden gebruikt voor een Formule 1 auto (foto’s: Lotus F1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven