‘Logistieke performance steeds belangrijker’ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Logistieke performance steeds belangrijker’

Birgit Goumans’ carrière leek zich af te gaan spelen in de dienstverlening. Totdat ze op een dag kansen zag in het bedrijf van haar vader, precisiebedrijf Kusters Goumans. Stap voor stap werkt ze nu samen met vader Rob Goumans aan de overname van het Brabantse familiebedrijf. In de nieuwe Metaal Magazine vertelt ze hoe ze dit oppakt.

Ze verwacht dat haar achtergrond in de gastvrijheid en dienstverlening goed aansluit op de ontwikkelingen in de toeleveringsindustrie. De aandacht verschuift in haar ogen van de techniek naar de dienstverlening rondom een product. “Zo wordt bijvoorbeeld de logistieke performance richting de klant steeds belangrijker. Daarvoor geldt dat je moet communiceren.”

‘Van elkaar leren’

“Beide werelden kunnen veel van elkaar leren”, vertelt Birgit Goumans. “Ook in de maakindustrie is het belangrijk om continu te bouwen aan een sterk team van mensen en om te weten wat de klant van ons verwacht.

Dat zij in het eerste jaar bij Kusters Goumans een dag in de week in de productie meewerkte, verraadt haar achtergrond. Ze heeft aan de Hotelschool Maastricht gestudeerd. “Het eerste jaar begin je met afwassen in de keuken.” Bij het precisiebedrijf heeft ze het eerste jaar regelmatig aan een CNC-freesmachine gestaan.

‘Ervaring op werkvloer’

Ervaring opgedaan op de werkvloer noemt ze heel waardevol. “Ik kan nog steeds niet zelfstandig een CNC-freesmachine instellen. Maar ik weet wel wat het betekent als je een serie van 50 stuks moet maken. De concentratie die nodig is om ervoor te zorgen dat het vijftigste product net zo goed is als het eerste.”

De ervaring sterkt haar ook in de gesprekken met klanten. “Ik kan beter inschatten hoe wij onze klanten kunnen helpen.”

Lees in Metaal Magazine over het geleidelijke overnametraject, hoe zij met haar service-achtergrond iets toevoegt en dat zij meer vrouwen én meer jeugd in techniek een goede beweging vindt.

Metaal Magazine

Bekijk Metaal Magazine nummer 5 (augustus 2020)
(premium)

Meer informatie over een speciaal abonnement

Adverteren in de volgende uitgave?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven