'Lineraire motoren sneller in verspaning' • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Lineraire motoren sneller in verspaning’

De nieuwe DZ08 FX Precision+ boekt tot 50% tijdwinst bij het bewerken van impellers, door de kogelomloopspillen te vervangen door watergekoelde lineaire aandrijvingen (foto: Chiron).

De overstap naar lineair aangedreven motoren en optimalere programma’s kunnen in de verspaning leiden tot behoorlijke tijdwinsten, stelt Chiron. Zo is bij de productie van impellers voor turbo’s in de automotive bijna een halvering van tijd mogelijk. Dat meldt Metaal Magazine in het juni-nummer.

Het vijfassig bewerkingscentrum met dubbele spindels DZ08 FX Precision+ was dit jaar het hoogtepunt tijdens de drukbezochte huisshow van Chiron. Om de productiviteit te verbeteren zijn de kogelomloopspillen vervangen door lineaire aandrijvingen. Daarmee haalt de machine veel hogere versnellingen en bereikt deze sneller weer de maximale voedingen. Ook is eens goed naar het frame gekeken.

Lees meer over de betere prestaties van de DZ08 FX Precision+ in het komende nummer van Metaal Magazine. Het artikel belicht ook de 2 Mill 6000 drieassige freesmachines die te zien waren in Tuttlingen en die bestemd zijn voor Wila in Lochem.

Meer weten?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven