Nieuws

Lesmateriaal Robotacademie

KPC groep start met nieuwe Robotica-opleiding.

KPC Groep start begin 2018 met een nieuwe robotica-opleiding. Dit bedrijf gaat het lesmateriaal ontwikkelen voor de Robotacademie van Smart Robotics, uitzendbureau voor robots. Smart Robotics biedt de driedaagse opleiding aan waarin mensen leren samenwerken met de nieuwe generatie slimme robots.  

De training wordt ontwikkeld voor productiemedewerkers die binnen een jaar gaan samenwerken met een robot. De robots van Smart Robotics zijn flexibel inzetbaar, eenvoudig te (her)configureren, betaalbaar en veilig te bedienen. Deze slimme robots maken het mogelijk zichzelf snel terug te verdienen en wegen op tegen outsourcing naar lage lonen landen. Met deze training willen ze mensen bijscholen die eerder het werk van de robot alleen deden. In veel gevallen gaan ze in de toekomst mét de robot werken. De robots worden daarom collaboratieve robots, cobots genoemd.

MBO

De training kan ook onderdeel zijn van een nieuw te ontwikkelen curriculum in het MBO. Smart Robotics en KPC Groep gaan samen contacten leggen in het beroepsonderwijs om roboticalessen te integreren in het curriculum van nieuwe opleidingen. Verder zijn verbindingen in de maak met het HBO en universiteiten. Robotica biedt ook voor het primair en voortgezet onderwijs kansen en mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven