Ga naar hoofdinhoud

Leifeld forceerbank bij Koolmees

Onlangs is bij het bedrijf Koolmees BV in Zwijndrecht een Leifeld forceerbank van het type SC 310 afgeleverd. Het bijzondere aan deze machine is de losse kop met dubbele cilinder. Koolmees heeft daarmee een primeur in huis.

Koolmees BV in Zwijndrecht is de afgelopen jaren flink gegroeid. Door de toenemende druk op het bestaande machinepark was er vanuit de organisatie vraag naar uitbreiding om het bestaande machinepark te ontlasten. Daarom werd onlangs een nieuwe Leifeld SC 310 forceerbank aangeschaft en geïnstalleerd. De SC 310 beschikt over een losse kop met dubbele cilinder (men spreekt ook wel van een dubbele ‘reitstock’), een zesvoudige revolver en automatische slede-instelling.

 Leifeld width =

Voor Koolmees is het inmiddels de vierde Leifeld automatische forceermachine van (foto’s: Leifeld)

 

Remco Koolmees over deze bijzondere machine: “Wij hebben gekozen voor de meest uitgebreide variant van de SC 310 met dubbele ‘reitstock’ omdat wij merken dat er uit de markt veel vraag is naar producten die snel en nauwkeurig vervaardigd kunnen worden. Bovendien hoeven we nu tussendoor niet het product om te spannen en krijgen we kortere takttijden per product. Steeds meer klanten zijn uit kostenoverweging op zoek naar een leverancier die het ‘done in one’ principe hanteert.”

 

Koolmees forceert allerlei materialen uiteenlopend van de gangbare staal, aluminium, roestvast staal, koper en messing soorten tot de wat exotischere soorten als titanium en molybdeen. Het bedrijf kan met de nieuwste machines forceren tot een nauwkeurigheid van 0,1 mm, nauwkeuriger is mogelijk door middel van nabewerking.

 

Leifeld wordt in Nederland vertegenwoordigd door Technisch Bureau Kleijnen & van Balen in Purmerend.

 

Hieronder is een video te zien over de diverse machines van Leifeld waaronder het forceren:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven