Ga naar hoofdinhoud

Leidse instrumentmakers School eerste Haas Technical Education Center (HTEC) in Nederland

De Leidse instrumentmakers School wordt het eerste Haas Technical Education Center (HTEC) in Nederland. (foto: LiS)
De Leidse instrumentmakers School wordt het eerste Haas Technical Education Center (HTEC) in Nederland. Haas Automation gaat daarmee in nauwe samenwerking met Haas Factory Outlet in Houten, de LiS op de lange termijn ondersteunen in haar CNC-onderwijs. De LiS beschikte al over twee Haas SuperMiniMills en een Haas VF-1 bewerkingscentrum.

 

De Leidse instrumentmakers School (LiS), gespecialiseerde vakschool voor precisietechnologie in Nederland versterkte haar positie recent via investeringen in een uitbreiding van huisvesting en haar machinepark.
Op de LiS leren studenten fijnmechanische bewerkingen op een hoog niveau, omdat de school beschikt over een uitgebreid machinepark en gedreven personeel. Directeur Dick Harms: “Daarmee zijn we één van de weinige opleidingen waar studenten het vak zeer gedegen kunnen leren en daarmee later in het bedrijfsleven direct aan de slag kunnen. Daarin onderscheiden we ons van ander opleidingen.” Jaarlijks levert de school momenteel ongeveer 50 studenten af, waarvan een deel doorstroomt naar Hbo. Het aantal aanmeldingen is de laatste 3 jaren sterk gegroeid, waardoor er in de toekomst ook meer afgestudeerden kunnen ontstaan. Met al deze nieuwe CNC-machines beschikt de school als één van de weinige opleidingen over een moderne en up-to-date CNC productietechnologieën voor fijnmechnische bewerkingen.”

Industrie en wetenschap
Met LiS Engineering, onderdeel van de aparte stichting LiS TOP, ontwikkelen en maken studenten fijnmechanische componenten in opdracht voor industrie en wetenschap. Voor bedrijven die willen weten wat de LiS voor hen kan betekenen en wat u voor het LiS kan betekenen is er op donderdag 18 mei de mogelijkheid een kijkje achter de schermen te komen nemen.
Op die dag is ook de officiële start van de samenwerking tussen de LiS en Haas Automation. Met de start van het HTEC in Leiden opent Haas haar 105e Technical Education Center in Europa. HTEC is het label waarmee Haas Automation scholen erkent die uitmunten in CNC-onderwijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven